Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
User avatar
tukanos
Posts: 275
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by tukanos » 30 Dec 2015, 14:38

Zkoušel jsem si přejmenovat všechny soubory s maskou: *REM.*

Hledal jsem string: (.*)(?:_REM)(.bat)
a jako replace jsem dal: $(1)$(2).

Poprvé to fungovalo jak mělo, podruhé při vybrání již dříve vybrané historie ne.

Co nefungovalo?
Když jsem si vybral z historie, z předchozího hledání a vybral jsem si myší hodnotu $(1)$(2), tak dialogové okno vůbec nezareagovalo a v náhledu se nic nezměnilo. Chovalo se to stejně jako bych vůbec nic nezadal. Když jsem si to zvolil pomocí tlačítka >, tak vše fungovalo tak jak mělo.

Jak by to mělo fungovat?
Stejně jako u masky, kde vybrání z historie zmenší okruh hledaných souborů, tak bych si představoval, že vybrání stringu z historie zohlední vybranou hodnotu a projeví se to v náhledu.

UPDATE: nahrál jsem video, jak se to chová
Attachments
video_salamander_renamer.zip
(676.94 KiB) Downloaded 96 times

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1105
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by Petr Solin » 04 Jan 2016, 11:30

Díky za postřeh, podívám se na to, vypadá to jasně.

User avatar
tukanos
Posts: 275
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by tukanos » 04 Jan 2016, 18:29

Asi to bude drobnost. Ale zrovna když jsem to potřeboval na mnoha serverech a nechtělo se mě vymýšlet jiný způsob, tak mě to dost otravovalo.

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1105
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by Petr Solin » 28 Jan 2016, 19:03

Tak jsem to šel opravit a zjistil, že to funguje, jak má. ;-)

Ve videu na 21 sekundě ještě není zaplé, že jde o regulární výraz (checkbox Regular expression), tedy proto nedochází k nahrazení, tedy nejde o chybu. Regulární výraz se zapne až na 22 sekundě kliknutím na tlačítko > a Dollar. Tedy pokud si dopředu zapnete, že jde o regulární výraz, a pak teprve vyberete hodnoty z comba, bude to okamžitě nahrazovat a fungovat dle očekávání.

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1105
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by Petr Solin » 28 Jan 2016, 19:08

Na opakované přejmenování stejným způsobem je tam příkaz Last Used z menu Options, klávesa Ctrl+L, ta nastaví i checkboxy.

User avatar
tukanos
Posts: 275
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by tukanos » 29 Jan 2016, 14:26

Petr Solin wrote:Tak jsem to šel opravit a zjistil, že to funguje, jak má. ;-)

Ve videu na 21 sekundě ještě není zaplé, že jde o regulární výraz (checkbox Regular expression), tedy proto nedochází k nahrazení, tedy nejde o chybu. Regulární výraz se zapne až na 22 sekundě kliknutím na tlačítko > a Dollar. Tedy pokud si dopředu zapnete, že jde o regulární výraz, a pak teprve vyberete hodnoty z comba, bude to okamžitě nahrazovat a fungovat dle očekávání.
Ano, potvrzuji, že to funguje. Vyzkoušel jsem si to teď opět a evidentně bug mezi klávesnicí a židlí způsobil, že jsem ten checkbox vůbec neviděl a tím pádem jsem si neuvědomil souvislost. Je nějaká možnost 'batch rename' donutit k tvrale zaškrnutému 'Regular expressions'? (v plugins configuration a renamer advanced options jsem to nenašel).
Na opakované přejmenování stejným způsobem je tam příkaz Last Used z menu Options, klávesa Ctrl+L, ta nastaví i checkboxy.
Paráda o této zkratce jsem neměl vůbec tušení, že existuje. Dost by mě usnadnila život :), holt až teď

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1105
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by Petr Solin » 29 Jan 2016, 14:51

Trvale zapnout to zřejmě nejde nebo je to opravdu dobře ukryté. ;-)

Dialog Renameru má menu, tam je to Last Used k dispozici.

User avatar
tukanos
Posts: 275
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by tukanos » 03 Feb 2016, 11:32

Trvale zapnout to zřejmě nejde nebo je to opravdu dobře ukryté. ;-)
Možná by stálo za úvahu mít možnost si uložit nastavení jakékoliv pluginu. Plugin by si pamatoval jak ho uživatel používal naposledy a podle toho nastartoval.
Dialog Renameru má menu, tam je to Last Used k dispozici.
Ano, toho jsem si všiml, když jsem hledal zapnutí regexpu.

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1105
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by Petr Solin » 03 Feb 2016, 12:24

Obávám se, že s tím bysme narazili. Zkrátka, že by bylo víc postižených, kteří zapoměli vypnout takovou volbu, než je teď těch, kteří ji zapoměli zapnout, je to přeci jen speciální věc, kterou používá málo lidí. Např. hledání v Salamanderovi pamatování zapnutí regulárních výrazů též nemá, důvod stejný.

User avatar
tukanos
Posts: 275
Joined: 21 Dec 2005, 19:14

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by tukanos » 03 Feb 2016, 13:30

Petr Solin wrote:Obávám se, že s tím bysme narazili. Zkrátka, že by bylo víc postižených, kteří zapoměli vypnout takovou volbu, než je teď těch, kteří ji zapoměli zapnout, je to přeci jen speciální věc, kterou používá málo lidí. Např. hledání v Salamanderovi pamatování zapnutí regulárních výrazů též nemá, důvod stejný.
Pokud by to bylo zapnuto v základu tak ano. Pokud by to byla volba, která lze zapnout, v základu vypnuta, tak v tom nevidím žádný problém. Člověk který si to vědomě zapne by si měl být vědom následků, ale z pohledu důležitosti na implementaci to opravdu není zásadní.

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1105
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Políčko 'Replace with' Batch rename s regulárními výrazy

Post by Petr Solin » 03 Feb 2016, 14:29

Jasně, to jsem přehlédl, s tím by asi žádný problém nebyl, souhlas. Pořešíme, když uvidíme zvýšený zájem.

Post Reply