Network: přístup ke sdílenému disku pod heslem

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
zdhacz
Posts: 15
Joined: 28 Apr 2006, 18:17
Location: Dvur Kralove nad Labem, Czech Republic

Network: přístup ke sdílenému disku pod heslem

Post by zdhacz » 02 Feb 2009, 20:34

Zdravím,

mám problém, pokud pomocí Shift+F7 chci přejít do sdílené složky na síti, která vyžaduje přihlášení. (cestu zadávám jako UNC)

Do minulého pátku jsem toto běžně používal, v případě že bylo třeba provést přihlášení, systém se mě zeptal na heslo, poté již vše proběhlo ok. Nyní můžu zadávat přihlašovací údaje stále dokola a nic. Naneštěstí jsem ve stejný den jako vyšla beta přeinstaloval také WinXP. (konfiguraci Salamandra jsem si samozřejmě zálohoval).

Nejsem si jist, ale domnívám se, že v 2.51 vyskakovalo jiné dialogové okno (viz. obrázek Net2.png) než nyní (obrázek Net1.png). To "staré" okno lze i nyní spustit pokud se pokusím sdílenou složku namapovat (fce F11) a zvolím připojení pomocí jiného uživatelského jména.

Deaktivoval jsem nový Net plugin, a přesto mi stále vyskakuje "nové" okno, se kterým se nejsem schopen připojit pomocí Shift+F7. To možná souvisí s nějakým nastavením WinXP (viz. reinstalace), možná ho voláte "natvrdo" - že by novinka "Možnost uložení jména a hesla při připojování na síťový disk (jen pod Windows XP a Vista). " ?

Pokud však nejdříve namapuji (F11), tak poté již Shift+F7 na UNC cestu funguje - tedy zjevně funguje jen když už existuje spojení (net use).
V konkurenčním TC vyskakuje také "nový" dialog, ale TC mě připojí ok, i když spojení (net use) předtím neexistovalo.


Díky
Attachments
Net1.png
Dialog pro zadání hesla (nový ???)
Net1.png (15.15 KiB) Viewed 7194 times
Net2.png
Dialog pro zadání hesla (starý ???)
Net2.png (5.87 KiB) Viewed 7192 times

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 04 Feb 2009, 15:10

Potvrzuji, mám stejný problém v novém dialogu AS 2.52b1. V předchozích verzích, až do AS 2.51, bylo připojení k síťovému disku ve starém dialogu bez problémů.
Na počítači pracuji pod jiným účtem než mám v doméně. V případě, že si připojuji síťový prostředek, jsem automaticky vyzván k zadání účtu, pod kterým se chci připojit. Přijde mi, jako kdyby ten nový dialog v určité situaci nepřenášel správně doménu, ale pouze login: místo "doména\jméno a heslo" pouze "jméno a heslo". Jakmile se připojím pomocí starého AS 2.51, potom to již funguje i z AS 2.52b1.
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 455
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 04 Feb 2009, 15:32

Potvrzuji. Dnes výjimečně pracuji na jiném počítači (v doméně) pod uživatelem (není v doméně). Pokud chci přistoupit na adresář (sdílený pod mým doménovým účtem) na jiném počítači tak to jde pomocí Průzkumníka, ale nejde pomocí AS.

Říkal jsem si, že mi asi vypršela platnost hesla nebo tak něco, ale pak jsem si přečetl toto vlákno a koukám, že tím to není...

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1110
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin » 05 Feb 2009, 00:12

Ano, dochazelo k orezavani domeny z uzivatelskeho jmena, opravil jsem to, zkuste prosim upravenou verzi. Vybalte novou verzi salamand.exe a prepiste ji salamand.exe z Vaseho instalacniho adresare 2.52 beta 1. Dejte prosim vedet, jestli uz je to funkcni. Dekuji.
Attachments
sal252b1p1.rar
Patched version of Altap Salamander 2.52 beta 1
(686.17 KiB) Downloaded 334 times

zdhacz
Posts: 15
Joined: 28 Apr 2006, 18:17
Location: Dvur Kralove nad Labem, Czech Republic

Post by zdhacz » 05 Feb 2009, 06:08

Petr Solin wrote:... Dejte prosim vedet, jestli uz je to funkcni. Dekuji.
Potvrzuji funkčnost. Díky za vydání opravy mimo standardní betu :)

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1110
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin » 05 Feb 2009, 08:45

Tak doufam, ze to bude fungovat i v ostatnich pripadech, pripadne dejte vedet, doladime to. ;-)

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 08 Feb 2009, 23:11

zdhacz wrote:
Petr Solin wrote:... Dejte prosim vedet, jestli uz je to funkcni. Dekuji.
Potvrzuji funkčnost. Díky za vydání opravy mimo standardní betu :)
Připojuji se, oprava sal252b1p1.rar problém odstranila.
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

Post Reply