pomale kopirovani na sitovych discich

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
User avatar
MartinS
Posts: 107
Joined: 04 May 2006, 19:48
Location: Brno, Moravia

Post by MartinS »

Jan Rysavy wrote: Zřejmě neexistuje řešení, snad to hoši ve Windows 7 dají do kupy.
Já to z reakcí na článek pochopil tak, že jediné řešení je tu službu MMCSS vypnout (a samozřejmě předtím zrušit závislost u služby AudioSrv). Minimálně přes registry...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

k0nelupy wrote:Dela to explorer i AS ?
Zlobí to obecně při přenosu dat po síti. Můžete kopírovat čím je libo...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

MartinS wrote:Já to z reakcí na článek pochopil tak, že jediné řešení je tu službu MMCSS vypnout (a samozřejmě předtím zrušit závislost u služby AudioSrv). Minimálně přes registry...
Přiznávám, že do toho jsme nešli. Za řešení bych považoval opravný balíček natlačený do všech Windows Vista v rámci automatických aktualizací. Vše ostatní je hack, který využije minorita uživatelů.
User avatar
mikrotom
Posts: 12
Joined: 21 Dec 2008, 19:30
Location: Praha

Post by mikrotom »

...tak co? Pohneme se trochu z místa? :P
Sigi
Posts: 45
Joined: 31 Dec 2005, 17:26
Contact:

Post by Sigi »

mikrotom wrote:...tak co? Pohneme se trochu z místa? :P
i kdyby se to pohlo z mista, tak opravenou verzi cekejte za rok :cry:
nebo muzeme doufat v ony v jinem threadu zminovane castejsi betaverze.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Sigi wrote:nebo muzeme doufat v ony v jinem threadu zminovane castejsi betaverze.
Ano, veřejné beta verze začnou vycházet častěji. Zároveň by měly být lépe otestované, protože se několik lidí ozvalo a budou se podílet na testování interních verzí Salamandera, viz http://forum.altap.cz/viewtopic.php?p=13695#13695
User avatar
mikrotom
Posts: 12
Joined: 21 Dec 2008, 19:30
Location: Praha

Post by mikrotom »

Já jsem tím popojetím nemyslel hned aktualizovanou verzi AS. Spíše mi šlo o to, abychom pokračovali v diagnóze a směřovali k řešení.
User avatar
mikrotom
Posts: 12
Joined: 21 Dec 2008, 19:30
Location: Praha

Post by mikrotom »

...už máte gbps testovací infrastrukturu?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Právě jsem udělal novou objednávku a jdu odeslat zpět tu co přišla včera. Dodavatel dodal místo objednaného "INTEL PRO/1000 PT Desktop Adapter" karty "Intel Gigabit CT Desktop Adapter".

Píše doslova:
Bohužel se omlouvám, ale od intelu přišla zásilka těchto
karet a byly naskladněny za jinou položku. Vámi objednané zboží bohužel
nemáme. Tímto Vás žádám o vrácení a vystavíme Vám dobropis.
"Bohužel se omlouvám" je dobrej obrat, to si musím zapamatovat :)
Na faktuře samozřejmě uvedli INTEL PRO/1000 PT Desktop Adapter.
User avatar
mikrotom
Posts: 12
Joined: 21 Dec 2008, 19:30
Location: Praha

Post by mikrotom »

Nojo, tak to je "klasika". A to já měl vždycky pocit, že takové situace přitahuji jen já. Ale asi je toho plnej svět... Tak držím palce při druhém podání a ozvěte se poté.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Karty jsou tu a šlapou parádně. Musím říct, že takové ovladače, jaké k nim Intel dává, jsem viděl prvně v životě. Zjevně zde peníze nejdou pouze do značky, ale promítají se do kvality železa i ovladačů.

Jakmile se dostaneme k testům, dáme vědět.
Attachments
Diagnostics.png
Diagnostics.png (24.75 KiB) Viewed 8071 times
inteldrv3.png
inteldrv3.png (47.77 KiB) Viewed 8074 times
inteldrv2.png
inteldrv2.png (43.98 KiB) Viewed 8075 times
inteldrv1.png
inteldrv1.png (46.96 KiB) Viewed 8073 times
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

Jojo, ovladace maji totalne na jine urovni, to bez debat :-) Chudak ja, comam super server, ale sitovky Broadcom .. ..
Jsem zvedav jak dopadnou testy.
Predpokladam ze v 2.52b se zatim zadny pokus o optimalizaci nezkousel .. ?
Honza Janeček (spravce @vos-sps-jicin.cz , www.vos-sps-jicin.cz)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Zatím jsme pouze v rychlosti udělali pár testů a zjistili, že budeme muset měřit více metodicky. Rozdíly v rychlosti mezi AS, Explorer a TC tu rozhodně vidíme, což je perfektní.

Ozveme se, jakmile se k problematice dostaneme. Požádali bychom Vás potom o testy.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Protože si musíme odzkoušet vše, dnes jsme se lopotili s novým problémem. OS běžící pod VMWare tuhnul při přístupu na vnější mašinu. Přenosové rychlosti kolem 10KB/s. Reinstalace VMWare nepomohla, zabralo až zakázání "Large Send Offload" na nových síťovkách, viz VMWare fórum. Tak třeba někomu ušetříme čas.
Attachments
offloadproblem.png
offloadproblem.png (43.45 KiB) Viewed 8004 times
Guest

virtualizace

Post by Guest »

VMware na serverech nepouzivam, jel sem (pokud) pod hyper-v a virtual server od MS. Kazdopadne mohu rici ze ikdyz kopiruju z virtualu po siti na ten samy komp kde je virtual - neni to nijak oslnive. Navic - virtual i ostry OS pouzivaji stejny HDD.

Takze doporucuji dedikovany stroj a hlavne si dejte bacha na diskovy subsystem. Pokud nemate neco, co vam dokaze hazet sekvencne tak 150MB minimalne, tak propustnost moc nezoptimalizujeme. (teda ja otestovat samo muzu, mam stesti na rychly HW .. ..)

H.
Locked