pomale kopirovani na sitovych discich

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

pomale kopirovani na sitovych discich

Post by honzajc »

Hezky den,

zjistil jsem ze vzdy je kopirovani PEVNY DISK->SITOVY DISK, ci jen po siti, vyrazne pomalejsi. At 32bit, nebo 64 bit, na ruznych pocitacich, .. .. Velke - male soubory - je to jedno.
Pokud to same kopirovani provedu pres pruzkumnika windows, v pohode se dostanu na 100% vytizeni sitovky. (50-110 MB/s) - oproti cca par megabajtum pres Altapa.

Mohu poprosit o info, cim to je zpusobeno a kdy tento super manazer bude opraven(vylepsen) ? :)

Dekuji
Honza
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Dobrý den,

jaký operační systém používáte, jakou verzi Salamandera a jaký antivirus?

Můžete prosím na okamžik antivirus, případně podobný software odstavit a otestovat přenosové rychlosti?
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

Dobry den,
na stanicich Windows XP (SP2,3) a AVG 8 network. Na serverech W2k3, W2k3, W2k8 (bez antiviru).
Salamandr to byl 2.5 a 2.51. (nejsem si stopro jist ze to je i 2.0).

Neni to jedna situace, ale 100%tni jev na mnoha pocitacich po delsi casove obdobi (minimalne mesice).

Odstavit AV zkusim a pisnu informace.
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

Tak prvni pokus - server->server
zdroj: w2k8 64bit (avg 8.0 32bit)
cil: w2k8 32bit (bez AV)

pres pruzkumnika - cca 120 MB/s
pres Altapa - max cca 10MB/s (prumer tak kolem 5MB/s)

Opacne to same.
Stejne tak kdyz na serveru vypnu rezidentni stit, jede to uplne stejne.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Děkujeme za informace! Měli bychom u Vás udělat několik pokusů, zkusit změnit velikost bufferu, přes který soubory kopírujeme, zda je zádrhel tam. Pokud ano, bude samozřejmě otázkou co dál, abychom nepoškodili ostatní uživatele, kde Salamander funguje minimálně rychle jako Průzkumník.

Momentálně jsme vytíženi přípravou verze 2.52 beta 1, ale ozveme se Vám.

Narazil někdo další na podobný problém?
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

OK, dekuji ! Skvele ! :-)
Me by take zajimalo cim to je, tyka se to cca X desitek pocitacu. Na vsech 200 sem to neoveroval, leckde rychlost je stejna, protoze je mala (do 30 MB/s). Ale na stanicich s diskovymi poli a serverech, kde to opravdu muze jet rychle, tak nejede.
Rad pomohu s cimkoliv samozrejme.

Mohu se zeptat co bude v nove verzi ? :) Vim ze odbiham od threadu . .. :)
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

Jan Rysavy wrote:několik pokusů, zkusit změnit velikost bufferu, přes který soubory kopírujeme, zda je zádrhel tam. Pokud ano, bude samozřejmě otázkou
AHoj Honzo. Na tohle jsem jednou psal utilitku. Radkova app., kde specifikujes cesty a velikost bufferu. Pouziva to same jako AS. Muzu ji kdyztak nekam nahrat (~50kB) a kazdy si s tim muze laborovat.
Jiri {x2} Cincura
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

Ahoj Jirko,
to budu rad, nez se vymysli kam s tim, tak mi to zatim muzes s drobnym komentarem poslat zabalene v zipu na spravce< a t >vos-sps-jicin.cz. To je muj pracovni e-mail. Diky a jsem s pozdravem
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

honzajc wrote:Mohu se zeptat co bude v nove verzi ? :) Vim ze odbiham od threadu . .. :)
Verze 2.52 viz http://forum.altap.cz/viewtopic.php?p=12435#12435
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

honzajc wrote:Ahoj Jirko,
to budu rad, nez se vymysli kam s tim, tak mi to zatim muzes s drobnym komentarem poslat zabalene v zipu na spravce< a t >vos-sps-jicin.cz. To je muj pracovni e-mail. Diky a jsem s pozdravem
Mozna se bude hodit i jinym. Ke stazeni na http://rapidshare.com/files/150656645/b ... y.exe.html. Pokud by to chtel Altap tady prihodit k tematu, nemam s tim problem.
Jiri {x2} Cincura
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

Tak jsem ykusil tu utilitku.
1) kopirovani pomoci pruzkumniku: cca 100-120 MB/s
2) kopirovani s bufferama - viz nize. (Y: sitovy disk, E: lokalni)

E:\DOWNLOADS>buffer_copy.exe Y:\ISO\winXP.iso e:\winXP.iso 32
Starting...
Started...
0
Finishing...
Finished...

Time: 233,292824123055
Speed: 2,12951591253382


E:\DOWNLOADS>buffer_copy.exe Y:\ISO\winXP.iso e:\winXP.iso 128
Starting...
Started...
0
Finishing...
Finished...

Time: 46,7280093289446
Speed: 10,6317557367518


E:\DOWNLOADS>buffer_copy.exe Y:\ISO\winXP.iso e:\winXP.iso 256
Starting...
Started...
0
Finishing...
Finished...

Time: 39,144675974967
Speed: 12,6914010367005


E:\DOWNLOADS>buffer_copy.exe Y:\ISO\winXP.iso e:\winXP.iso 512kB
Starting...
Started...
0
Finishing...
Finished...

Time: 23,0752317293081
Speed: 21,5296117966611


E:\DOWNLOADS>buffer_copy.exe Y:\ISO\winXP.iso e:\winXP.iso 2048kB
Starting...
Started...
0
Finishing...
Finished...

Time: 18,4085649379995
Speed: 26,9874801714983


E:\DOWNLOADS>buffer_copy.exe Y:\ISO\winXP.iso e:\winXP.iso 4096kB
Starting...
Started...
0
Finishing...
Finished...

Time: 22,6643518544734
Speed: 21,9199200771296


E:\DOWNLOADS>buffer_copy.exe Y:\ISO\winXP.iso e:\winXP.iso 8192kB
Starting...
Started...
0
Finishing...
Finished...

Time: 24,0405090153217
Speed: 20,6651523448765
Honza Janeček (spravce @vos-sps-jicin.cz , www.vos-sps-jicin.cz)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

A jaký je závěr měření? ;-)

Nejsem z uvedených čísel moudrý.
Jaká byla velikost kopírovaného souboru, v jakých jednotkách jsou výsledky?
Kde je optimum? Byla dosažena rychlost Windows Exploreru?

Skutečně u Vás Explorer kopíruje 100-120 MB/s?
To máme celkem problém dosáhnout na lokálních discích.
Jde o gigabitový ethernet?
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

Zaver mereni je ten, zepri zmene bufferu se rychlost meni (viz vysledky). Ale nemeni se nikdy tak, aby dosala exploreru. A ted k odpovedim :-)
Tudiz vlastne zaver je - ze ve velikosti bufferu to zrejme neni.

1) velikost souboru 496 MB (male nema smysl, nikdy nedosahnete max rychlosti - meritelně, aniz by se to nezkopirovalo)
2) pokud se nepletu - tak jednotky jsou sekundy a rychlost MB/s
3) optimum dosazeno nebylo
4) ano, skutecne dosahuje:-) Nezatezoval bych vas srandickama :) U nas je altap hlavni a pouzivaji ho vsichni a tudiz kuli nemu vlastne vyrazne pouzivaji sit pomaleji nez je mozne. 9a hlavne ja, heh)
5) ano, mezi serverema je gigabit switch, oba maji gigabit NIC (jeden dokonce 2gbit). Servery oba maji diskova pole, takze tyto rychlosti nejsou zadny problem, spis sem hodne pod limitem.
Samozrejme podobne vysledky (nemereno touto utilitou, ale altapem) jsou i STANICE<->SERVER. Samozrejme na stanicich s gigabit lan a disky v RAID0 (tam lokalni disky nemusi obcas i tak tech 120 MB dat - takze samozrejme 100% rychlosti neocekavam).
Honza Janeček (spravce @vos-sps-jicin.cz , www.vos-sps-jicin.cz)
honzajc
Posts: 38
Joined: 15 Sep 2008, 09:48

Post by honzajc »

Dalsi poznatek je, ze to asi nebude jen vec SIT<->LOKAL.

Pokud kopiruji z lokalniho disku na jiny lokalni disk (oboje svoje pole disku), tak skore je:
Explorer: cca 245 MB/s (nemeritelne skorem, 500MB soubor je maly)
Altap: na zacatku tak 20MB/s, ke konci i 50 MB/s

Ta diskova pole opravdu dokazi davat hodne - neni to jen cache - ten soubor tam realne je.
Honza Janeček (spravce @vos-sps-jicin.cz , www.vos-sps-jicin.cz)
cincura.net
Posts: 593
Joined: 09 Dec 2005, 17:30
Location: a step further
Contact:

Post by cincura.net »

Treti parametr ma byt *jen* cislo. Zadna dalsi pismenka. Pak se defaultne pouzije 32768b (32kb). Tohle mereni tedy probihalo porad se stejnym bufferem (u tech s kb). :)
Jiri {x2} Cincura
Locked