Špatné zobrazování velikosti adresářů

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
mirRa
Posts: 12
Joined: 03 May 2006, 15:54
Location: Zlín

Špatné zobrazování velikosti adresářů

Post by mirRa »

Dobrý den.

Používám AS již nekolik let a teď jsem poprvé narazil na problém. Při porovnávání velikostí adresářů po kopírování mi AS zobrazuje špatně velikostí adresářů na externím síťovém disku TEAC. Přitom když jsem soubory a podadresáře zkontroloval jeden po druhém, velikosti odpovídaly. TEAC je připojen k síti přes server WIN XP Pro a kopírování bylo ovládáno z PC s WIN XP Home. Bylo zkoušeno v AS na serveru i na PC připojeném přes LAN. V obou případech stejný problém. Průzkumník Windows zobrazuje velikosti správně.

Nevím, co dělám špatně :(

Díky za odpověď.
User avatar
Ether
Posts: 1465
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

'brej večír,

jste si jistý, že porovnáváte skutečné velikosti? V okně 'Calculate Occupied Space' se vyskytují dvě hodnoty, přičemž ta druhá je závislá na souborovém systému, na kterém jsou data uložena.
mirRa
Posts: 12
Joined: 03 May 2006, 15:54
Location: Zlín

Post by mirRa »

ether wrote:'brej večír,

jste si jistý, že porovnáváte skutečné velikosti? V okně 'Calculate Occupied Space' se vyskytují dvě hodnoty, přičemž ta druhá je závislá na souborovém systému, na kterém jsou data uložena.
V Salamanderu používám k tomuto zkratku ctrl+shift+f10...vždycky to bylo spolehlivé.
User avatar
Ether
Posts: 1465
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

Mohl byste více specifikovat, která hodnota je špatně? Píšete, že Průzkumník ukazuje obě hodnoty správně. Jestli vás chápu správně, tak AS ukazuje tu samou velikost, co Průzkumník, pouze na místním disku a na síťovém ukazuje špatnou. Je tato hodnota větší nebo menší, o kolik?

Také píšete, že při porovnání jednotlivých položek je vše správně, jste si jistý, že tam nejsou skryté nebo jinak nepřístupné soubory?

Ty špatné hodnoty jsou čtete ze stavového řádku po označení všech položek v panelu?

Při použití zkratky Alt+F10 pro zjištění velikosti vybraných položek v panelu jsou hodnoty správně nebo špatně?
mirRa
Posts: 12
Joined: 03 May 2006, 15:54
Location: Zlín

Post by mirRa »

ether wrote:Mohl byste více specifikovat, která hodnota je špatně? Píšete, že Průzkumník ukazuje obě hodnoty správně. Jestli vás chápu správně, tak AS ukazuje tu samou velikost, co Průzkumník, pouze na místním disku a na síťovém ukazuje špatnou. Je tato hodnota větší nebo menší, o kolik?

Také píšete, že při porovnání jednotlivých položek je vše správně, jste si jistý, že tam nejsou skryté nebo jinak nepřístupné soubory?

Ty špatné hodnoty jsou čtete ze stavového řádku po označení všech položek v panelu?

Při použití zkratky Alt+F10 pro zjištění velikosti vybraných položek v panelu jsou hodnoty správně nebo špatně?
Průzkumník zobrazuje správně. AS ukazuje správnou velikost na disku na serveru, zatímco na externím síťovém ukazuje velikost menší.

Jsem si jistý, že žádné skryté soubory tam nejsou.

Ano, špatné hodnoty jsem četl ze stavového řádku po označení všech položek v panelu ;)
User avatar
Ether
Posts: 1465
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Post by Ether »

Zajímavé. Nebyl by nějaký screenshot? (Nejlépe v GIFu.)

@ALTAP Team] Co vy na to?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Určitě by nás zajímal screenshot údajů z Průzkumníka a Salamandera pro ten samý disk.
mirRa
Posts: 12
Joined: 03 May 2006, 15:54
Location: Zlín

Post by mirRa »

Pokusím se o ten screenshot. Bohužel, disk už je překopírovaný, takže již není co porovnávat. Na obou už ta stejná data nejsou. Pokud budu mít chvíli času, pohraju si s tím, abych ten screenshot mohl udělat.
Post Reply