Prodleva při přesouvání souborů

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
PepaR
Posts: 192
Joined: 09 Dec 2005, 18:48
Location: Brno, Czech Republic

Prodleva při přesouvání souborů

Post by PepaR »

Nevím zda se mi to jen nezdá, ale vždy když dám přesunout soubory z jednoho adresáře do adresáře druhého, kde již některé soubory z přeosuvaných jsou, tak je tam nepříjemná prodleva než se mě dialog přesouvání zeptá zda soubory chci přepsat či ne. Jsem zvyklý hned dávat minimalizovat okno prováděných operací, ale když je tam ta prodleva tak musím zbytečně čekat nebo jej vyvolávat z taskbaru.
PepaR
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

To by mohl být tento problém: http://forum.altap.cz/viewtopic.php?t=1603
Stále jsme ho nebyli schopni reprodukovat a ani netušíme, co ho způsobuje.
Velice rádi bychom se ho zbavili...

Jak dlouhá je prodleva u Vás?
Předpokládám, že používáte Windows XP a IE7?
PepaR
Posts: 192
Joined: 09 Dec 2005, 18:48
Location: Brno, Czech Republic

Post by PepaR »

Ano popis v EN vlákně je téměr shodný.

Problém se vyskytuje na WInXP SP2 s IE6, IE7 není nainstalována.
PepaR
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Post by Stixy »

Mel jsem obdobny problem po instalaci IE7, nakonec jsem zjistil, ze to je tim, ze jsem zapnul vyhlazovani pisma pomoci ClearType (http://www.microsoft.com/typography/Cle ... Step1.aspx), ktery je nabizen pri prvnim spusteni IE7 (ale lze ho zapnout i v IE6).
Nakonec jsem ClearType vypnul a vse jede tak, jak ma (mozna se jedna o jiny problem, ale ja jsem ten svuj timto vyresil).
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Jakou konkrétní volbu jste v souvislosti s ClearType vypnul?
Jde o tu, co je dostupná v Control Panel > Display > Appearance > Effects?
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Post by Stixy »

V Ovladacich panelech jsem nic nevypinal, sel jsem na ony zminovane stranky a odskrtl volbu "Turn on ClearType".
Problem na dvou ruznych PC (WinXP Profi a Home) ihned po vypnuti teto volby zmizel (myslim, ze tento problem nastal, kdyz jsem pouzival jeste RC1 - jak to je nyni nevim, mam ClearType radsi vypnuty).
Jeste upozornim, ze v pripade XP Home se jednalo o zcela cisty system ve kterem jsem mel nainstalovany pouze Salamanader a zapnuty ClearType.

Mozna je to nahoda a v tomto vlakne se jedna o jiny problem, ale radsi jsem se ozval :)
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Rozhodně je to nová informace, za kterou jsem velice rádi!
Post Reply