Nejde kopirovat ze sitoveho disku

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Nejde kopirovat ze sitoveho disku

Post by Stixy »

Dobry den, nemuzu pres Servanta kopirovat/presouvat data (soubory/adresare) z jednoho sitoveho disku (ostatni jdou v poradku). Pokud pouziju Windows Explorer probehne vse bez problemu. Zkusil jsem jine pocitace v siti, zda maji obdobny problem, ale kopirovani pres SS jde na jinych pocitacich z tohoto sitoveho disku zcela bez problemu. Nevite prosim v cem muze byt problem?
Prikladam chybovou hlasku. Pokud pri chybe zvolim "Ignore", tak vse probehne v pohode...

http://img251.imageshack.us/my.php?imag ... yba5qr.jpg
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1111
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin »

S tímto problémem jsem se ještě nesetkal. Je to chyba hlášená při čtení ADS (alternate data stream), což je nepovinná součást souborů/adresářů na NTFS discích. Tím, že kliknete na Ignore dojde k tomu, že se ADS nezkopírují. Většinou to není problém (do ADS se většinou neukládají důležitá data), ale obecně to určitě není v pořádku.

Napište jakou verzi operačního systému máte vy a jaká je na serveru. Dále mě zajímá, jestli je ten síťový disk vůbec NTFS (jinde ADS být nemůžou, to by byl planý poplach).
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Post by Stixy »

Stanice Windows XP Pro SP2 CZ a server Windows Server 2003 Standard Edition SP1 CZ. U obou PC je NTFS.
Nikdo nedelal zadne zmeny na stanici ani na serveru, jeste nedavno slo kopirovat zcela bez problemu, az vcera se objevila tato chyba.
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1111
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Petr Solin »

Nic mě nenapadá, bohužel vám nejsem schopen pomoct.
Naughty

aktualizace

Post by Naughty »

Nedoslo k automaticke aktualizaci nejakym Service packem (update) od Microsoftu?
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Re: aktualizace

Post by Stixy »

Service pack urcite ne, bezpecnosti aktualizace mozna. Pokud by ale mel server nejakou "vadnou" zaplatu, tak by to prece neslo na vsech stanicich v siti...
Stanice maji stejny operacni system a vsechny maji nejnovejsi aktualizace (a prakticky totozny nainstalovany software).

Zajimave je, ze z ostatnich sitovych jednotek jde kopirovat v poradku (a jedna se pouze o jine sdilene adresare na stejnem disku jako ja ta z ktere nejde kopirovat).
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Re: aktualizace

Post by Stixy »

Jinak jsem ted zkousel kopirovat z free SS 1.52 a jede to naprosto v pohode...
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Podpora pro práci s ADS byla zavedena od verze 2.5, takže i Salamander 2.0 soubory nakopíruje bez problému.

Když jste dělal testy z ostatních počítačů, kopíroval jste přesně ten samý zdrojový strom?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Zkuste prosím promocí programu LADS http://www.heysoft.de/Frames/f_home_en.htm vypsat obsah zdrojového adresáře. Třeba nás z přítomných ADS něco napadne...
Stixy
Posts: 27
Joined: 10 Dec 2005, 11:38
Location: Mlada Boleslav, Czech Republic
Contact:

Post by Stixy »

Tak predem se musim omluvit, protoze jsem tento problem testoval spolu s kolegou a nektere udaje, ktere jsem napsal nejsou spravne.
Problem s kopirovanim se vyskytuje na vsech stanicich (kolega pouziva verzi 1.52, takze kdyz zkousel kopirovani z jinych stanic, tak se problem nevyskytl, protoze 1.52 nepodporuje ADS).
Problem se vyskytuje u vsech sitovych jednotek, ktere sdili data z Windows Server 2003 Standard Edition SP1 CZ (jsou tu dva servery a jsou na nich sdilene adresare se stejnym nazvem, takze me zmatlo a myslel jsem si, ze adresare z kterych jde kopirovat v poradku jsou na tomtez serveru).
Data sdilena na druhem serveru (Windows Server 2003 for Small Bussiness Server 2003 SP1 CZ) jdou kopirovat v poradku.
U obou severu je zapnuta automaticka aktualizace.

Jeste jednou se omlouvam za drive spatne uvedene informace, priste nez neco napisu, tak si to radsi dvakrat overim. Dekuji.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5197
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy »

Stejně platí můj předešlý příspěvek, udělejte prosím tento test s LADS...
Post Reply