SystemDrive environment variable not set

Try the latest development release to test new features and bug fixes even before beta version release. Please use this section to discuss features and problems of this Preview Build version.
Forum rules
Please read forum rules and a few additional rules for this section:
1. Please take into account that Preview Build versions of Salamander and plugins could contain serious bugs. Don't use them in production environments.
2. All problems or comments regarding Preview Build versions please insert into this section of forum.
3. Each new topic mark with PB abbreviation and Preview Build number, for example "PB22: inactive panel below mouse cursor doesn't scroll while mouse wheel tilting".
richb
Posts: 9
Joined: 27 Jan 2013, 03:17

SystemDrive environment variable not set

Post by richb » 15 May 2013, 06:15

Here's an obscure problem for you.

On Windows 8, run Salamander 3.0 beta 2 (x64) as Administrator. Then do Commands - Command Shell. The 'SystemDrive' environment variable is not set.

Same problem on Win 2012 Server. It does not seem to occur on Win 7/2008.

I found this because msbuild fails when SystemDrive is missing. Took me a while to find it!

Brett
Posts: 19
Joined: 05 Nov 2008, 13:45

Re: SystemDrive environment variable not set

Post by Brett » 15 May 2013, 06:46

Checked on my Windows 8 with the same setup and my SystemDrive variable is present so it is probably not a general problem with Salamander.

Cheers,
Brett

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: SystemDrive environment variable not set

Post by Jan Rysavy » 15 May 2013, 06:53

It is a bug introduced while fixing http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=2&t=6188

We are working on fix, thank you for letting us know...

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: SystemDrive environment variable not set

Post by Jan Rysavy » 17 Jun 2013, 16:03

Problem is fixed, thank you for info.

richb
Posts: 9
Joined: 27 Jan 2013, 03:17

Re: SystemDrive environment variable not set

Post by richb » 12 Jul 2013, 03:34

Yep - SystemDrive is set in beta 3. Thanks.

Post Reply