Automation plugin with JScript

Discussion of bugs and problems found in Altap Salamander. In your reports, please be as descriptive as possible, and report one incident per report. Do not post crash reports here, send us the generated bug report by email instead, please.
Brett
Posts: 20
Joined: 05 Nov 2008, 13:45

Automation plugin with JScript

Post by Brett » 08 Jan 2015, 08:52

Running Windows 8.1 Pro 64 with Salamander 3.05 x64

Following on from the topic http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=3&t=75, I decided to look into the Automation plugin and, unlike the screen shot in the referenced topic, I find that only the vbs scripts are available from the plugin menu. The js scripts, although present, are ignored completely. When I highlight one of the supplied js scripts the menu option "Run Focused Script" is disabled but is available for vbs.

I can use cscript/wscript to manually run the js script up to the point (obviously) where it requires Salamander so it is not as if I am missing some JScript component.

Any ideas on what might be wrong ?

Cheers,
Brett

manison
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 216
Joined: 09 Dec 2005, 23:23
Location: Ceske Budejovice, Czech Republic
Contact:

Re: Automation plugin with JScript

Post by manison » 11 Jan 2015, 23:07

Try to re-register the JScript engine.

From the elevated command prompt execute:

Code: Select all

regsvr32 C:\Windows\System32\jscript.dll
If on 64b Windows execute also the following:

Code: Select all

regsvr32 C:\Windows\SysWOW64\jscript.dll

Brett
Posts: 20
Joined: 05 Nov 2008, 13:45

Re: Automation plugin with JScript

Post by Brett » 12 Jan 2015, 06:30

Thanks Madison.

Neither of those commands worked for me but it did put me on the right track. From Salamander I opened the scripts folder and double-clicked on of the js files. Windows then prompted me as to which program I wanted to use to execute the file and, once I selected the Script Host, I could see the scripts listed in the Automation plugin menu.

Cheers,
Brett

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Automation plugin with JScript

Post by Ether » 12 Jan 2015, 10:50

Thanks, Brett. This solved my missing JS scripts. The cause was probably the installation of Visual Studio, which associates with .js files.

I think this (both regsvr and association issues) is worth mentioning somewhere prominent, like in a sticky topic on the forum.
Ελληνικά rulez.

Post Reply