Page 1 of 1

bug report in pictview - scanning in x64

Posted: 24 Sep 2012, 14:22
by zxspectrum
hi, i wanted to make a scan with pictview, thing that i do very often with 2.54 and it works great (only problem is i cannot scan in pdf format)
today, i tried to scan with 3.0 beta,and i get this error mesage when i try to select scanner source (attach)

P.S. i dont even get to select source...as this message appears right after clicking the "select scanner source".
I should mention that pictview in 2.54 works just fine

Hope my post will help fix the bug

If you need more information please tell.

Re: bug report in pictview

Posted: 07 Oct 2012, 00:36
by Ether
Are you using 32-bit or 64-bit version of Salamander?

Re: bug report in pictview

Posted: 07 Oct 2012, 11:31
by zxspectrum
64 bit version...havent tried on x86

Re: bug report in pictview

Posted: 11 Oct 2012, 15:40
by Ether
Could you try it? - so we can know whether it's a problem related to the 64-bit version, or to some other changes made between v2.54 and v3.0b.

Re: bug report in pictview

Posted: 11 Oct 2012, 17:05
by zxspectrum
well, i just tried x86 version but only on windows xp (x86) for now i dont have any w7 x86 to test it on....and it works,i could select the scanner source and i even got to scan the page....so i guess the x86 verion works....

Re: bug report in pictview

Posted: 12 Oct 2012, 00:55
by therube
> i dont have any w7 x86 to test it on

That doesn't matter.
You can still run the 32-bit version of Salamander on Win7 x64.

(It is the opposite that you cannot do. You cannot run 64-bit Salamander on [any] x86 OS.)

Re: bug report in pictview

Posted: 12 Oct 2012, 13:30
by zxspectrum
you are right...i can always install x86 version of salamander on x64 system...so i did that and it works , the plugin works as it is supposed to do, i can select the source and then scan ...
so everything works as it should...guess the problem is in x64 version.Good luck with that.

P.S. hope you implement a "scan to PDF" function as the jpg format is getting obsolete.Thank You

Re: bug report in pictview - scanning in x64

Posted: 22 Dec 2015, 16:52
by Petr Solin
We have added support for scanning using WIA to version 3.07 x64. TWAIN x64 seems to be much less popular, so we will not support it now.

Re: bug report in pictview - scanning in x64

Posted: 26 Jun 2018, 10:09
by contich1940
therube wrote:
12 Oct 2012, 00:55
> i dont have any w7 x86 to test it on

That doesn't matter.
You can still run the 32-bit version of Salamander on Win7 x64.

(It is the opposite that you cannot do. You cannot run 64-bit Salamander on [any] x86 OS.)
Yes, he is right you can also run a 32-bit version of salamander on Win7 x64.