OpenSSL - libraries problem

Discussion of bugs and problems found in Altap Salamander. In your reports, please be as descriptive as possible, and report one incident per report. Do not post crash reports here, send us the generated bug report by email instead, please.
ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 12 Nov 2015, 21:53

Hello,

after upgrading Salamander from version 2.54 to 3.06 I have found out that sometimes, when using FTP client plugin I am getting the following error:
Error.gif
Error.gif (3.71 KiB) Viewed 8427 times
After further inspection I can say, that the error dialog opens only after pushing Connect button from Connect to FTP server plugin window, when "Encrypt control connection with TLS/SSL" is checked.

Ivo

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by Jan Rysavy » 13 Nov 2015, 03:31

Hi Ivo,

What Windows version are you using? Altap Salamander 3.06 already contains OpenSSL libraries (C:\Program Files (x86)\Altap Salamander\utils\libeay32.dll and ssleay32.dll). It looks like some problem with paths.

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 13 Nov 2015, 08:55

Hello Jan,

Thaks for your reply. You are right, the libraries are in this folder. So, do you think is it possible that problem arises because I only unzipped version 2.54 (I guess there were no OpenSSL libraries) and then I upgraded to version 3.06 and no path were set in my environmet during previous installation process?

I usually prefere such clean and portable installations :-)

Ivo

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by Jan Rysavy » 13 Nov 2015, 08:58

What Windows version are you using?

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 13 Nov 2015, 09:11

Ajaj,

I am sorry I forgot.

Windows XP Professional, version 2002, SP3

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by Jan Rysavy » 13 Nov 2015, 09:12

Thank you, we will fix this problem in Altap Salamander 3.07, we are finishing it right now, it should be released next week. Please let us know if it solved problem for you. Have a nice weekend!

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 13 Nov 2015, 09:19

Thank you for info

Ivo

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 02 Dec 2015, 10:07

Hi Jan,

I would like to ask about any news regarding the release 3.07?

Ivo

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by Jan Rysavy » 02 Dec 2015, 10:24

We are nearly there, I'm sorry for the delay. It looks we will release 3.07 during next week.

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 02 Dec 2015, 11:27

OK, no problem.

Good luck!

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 12 Apr 2016, 11:58

Jan Rysavy wrote:We are nearly there, I'm sorry for the delay. It looks we will release 3.07 during next week.
Any progress?

Ivo

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by Jan Rysavy » 12 Apr 2016, 12:02

We are fixing one problem we discovered recently. AS including version 3.06 doesn't support application shutdown protocol described in Application Shutdown Changes in Windows Vista. It causes problems with AS corrupted configuration like http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=2&t=3972 or http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=2&t=3326. We want to have it fixed for AS 3.07. I'm sorry for delay.

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 12 Apr 2016, 12:23

Thank you for your reply.

Good luck.

Ivo

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by Ether » 03 Jul 2016, 14:30

Ivo, can you confirm if the problem is fixed in v3.07?
Ελληνικά rulez.

ivo
Posts: 9
Joined: 12 Nov 2015, 19:05

Re: OpenSSL - libraries problem

Post by ivo » 25 Jul 2016, 14:58

Hello,

the problem seems to be solved in 3.07.

Thanks

Ivo

Post Reply