AS3.0 beta 2: zamrznutí na 5 vteřin po spuštění 1. instance

Vyzkoušejte poslední uveřejněnou vývojovou verzi. Otestujte novinky a opravy chyb ještě před vydáním beta verze. Diskutujte zde o vlastnostech a problémech této Preview Build verze.
Forum rules
Pravidla toho diskuzního fóra jsou k dispozici zde. Navíc prosím dodržujte následující body:
1. Berte prosím na vědomí, že Preview Build verze Salamandera a pluginů mohou obsahovat závažné chyby. Nepoužívejte je v produkčním prostředí.
2. Veškeré chyby, případně připomínky k Preview Build verzím prosím vkládejte do této sekce fóra.
3. Každé nové vlákno označte zkratkou PB a číslem Preview Build verze, například "PB22: neaktivní panel pod kurzorem myši neroluje při naklápění kolečka".
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

AS3.0 beta 2: zamrznutí na 5 vteřin po spuštění 1. instance

Post by Jan Rysavy » 03 Apr 2013, 19:20

Hlava wrote:W7 x64, AS 3.0 beta 2
Nevyřešeno. Po prvním spuštění stále stejná prodleva ...

Co mě napadá, jestli za to nemůže TrueCrypt, protože jeden z disků připojuji přes něj.
Pokud disk není připojen, AS se spustí okamžitě.
Pokud disk připojím, první spouštění AS je prodleva. Další spuštění AS už je pak okamžité.
Díky za informaci. Platí stále, že zlobí pouze první instance Salamandera a další to už nedělají?
Pokud pak zavřete všechny instance a zase jednu spustíte, zlobí nebo už je OK?

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Hlava » 04 Apr 2013, 08:29

Dělá to jen jakoby při prvním spuštění Salamandera.
Pokud jej vypnu a třeba za 5-10 minut zapnu, tak naběhne normálně.
Dtto pokud Salamandera vypnu a hned yapnu, tak naskočí normálně.

Ještě mě napadlo jedno upřesnění, jestli to nemůže souviset s Uživatelskou nabídkou, protože odkazy v ní mi odkazují právě na ten disk, připojovaný přes TrueCrypt.

User avatar
SelfMan
Posts: 960
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by SelfMan » 04 Apr 2013, 08:35

A ako sa to chova pri vypnutom antiviraku?

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Jan Rysavy » 04 Apr 2013, 08:39

Oddělil jsem vlákno z původního http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=16&t=5572 - jde o jinou příčinou problému.

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Hlava » 04 Apr 2013, 08:51

SelfMan wrote:A ako sa to chova pri vypnutom antiviraku?
To nevím, mám Microsoft Security Essentials a nevím o tom, že by šel vypnout (leda zkusit odstřelit ve správci úloh?).

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1110
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Petr Solin » 04 Apr 2013, 10:11

S uživatelskou nabídkou to určitě souviset může, při startu se do ní načítají ikony pro její příkazy. Zkuste ji dočasně odstavit, jestli to vyřeší problém:
  • Zavřete všechny Salamandery.
  • V regedit.exe najděte klíč HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 3.0 beta 2\User Menu.
  • Přejmenujte (klávesa F2) tento klíč "User Menu" na "User Menu.zaloha".
  • Udělejte restart počítače.
  • Zkuste, jestli stále pomalu startuje Salamander s TrueCrypt svazkem (po startu se přesvědčte, že je prázdná uživatelská nabídka).
  • Zavřete všechny Salamandery.
  • V regedit.exe najděte klíč HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 3.0 beta 2\User Menu.
  • Smažte (klávesa Delete) prázdný klíč "User Menu".
  • Přejmenujte (klávesa F2) klíč "User Menu.zaloha" na "User Menu".

User avatar
Ether
Posts: 1459
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Ether » 04 Apr 2013, 14:24

Hlava wrote:To nevím, mám Microsoft Security Essentials a nevím o tom, že by šel vypnout (leda zkusit odstřelit ve správci úloh?).
Nejlépe to jde tak, že zastavíte jeho službu (ve správci úloh, ve správě služeb či z příkazového řádku). Pro Windows 7 by to měla být služba Microsoft Antimalware Service (MsMpSvc), pro Windows 8 Windows Defender Service (WinDefend). Ve správci úloh by měl po jejím ukončení zmizet proces MsMpEng.exe a mělo by se objevit oznámení, že antivir neběží.
Ελληνικά rulez.

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB79 x64 po startu dělá něco na pozadí?

Post by Hlava » 04 Apr 2013, 19:51

Takže, co jsem vyzkoumal.

- když není připojený svazek TrueCrypt, tak AS naběhne okamžitě

- pak jsem shodil antivir, připojil TrueCrypt, prodleva při spuštění (čili antivir na to nemá vliv)
Při té prodlevě je v tom spouštěcím okně napsané "Probíhá čtení uživatelských nabídek z registru"

- pak jsem udělal tu úpravu v registrech, že jsem odstavil uživatelské nabídky
restart, připojil svazek TrueCrypt, AS naběhl okamžitě i s antivirem

- pak jsem v registrech zpět povolil uživatelské nabídky, prodleva při spuštění AS

- další spuštění je už okamžitě



Takže to nějak zbržďuje načítání uživatelských nabídek při prvním načtení AS ...

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1110
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Petr Solin » 04 Apr 2013, 21:07

OK, tak to bude nejspíš vážně problém s pomalým čtením ikon. Dávám na seznam, že bysme to měli udělat v jiném vlákně, aby to neblokovalo spouštění, do 3.0 to ale neslibuju, uvidíme, jak výjde čas.

Můžete si zkusit ikony poměnit na nějaké ze systému (např. z C:\Windows\system32\SHELL32.DLL), kde to čte rychle, v konfiguraci na stránce Uživatelská nabídka je tlačítko Změnit ikonu...

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Hlava » 05 Apr 2013, 09:40

Jinak ještě drobnost ... není to zpoždění 5 vteřin, ale takových 13-14
Položek v uživatelské nabídce je 16.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Jan Rysavy » 05 Apr 2013, 09:49

Salamander během této doby předpokládám nežije? Nebo je možné s ním v tu dobu pracovat?

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Hlava » 05 Apr 2013, 10:28

AS není během této doby naběhnutý, je zobrazeno úvodní oranžovo bílé okno, v něm dole bílým drobným písmem "Probíhá čtení uživatelských nabídek z registru".
Teprve až po těch 13-14 vteřinách naskočí "hlavní obrazovka" Salamandera.
Čili dělat nic nejde. Jen čekat.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5196
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Jan Rysavy » 05 Apr 2013, 12:33

Díky za potvrzení. Chtěl jsem se ujistit, že tento problém skutečně nemá nic společného s vyřešeným http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=16&t=5572 - tam sice kurzor ukazoval hodiny, ale Salamander normálně žil.

Raptor

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Raptor » 05 Apr 2013, 15:25

Podobny problem jsem mel ja - viz http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=16&t=6740

Kdyz YTD vyhodim z nabidky, nebo mu dam jinou ikonu, zda se, ze vse funguje. Ale nechapu proc proboha ikona zabije start AS na tak dlouho.

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1110
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: AS3.0 beta 2: kurzor hodin 5 vteřin po spuštění 1. insta

Post by Petr Solin » 05 Apr 2013, 15:31

Zavoláme funkci pro načtení ikony a čekáme na její dokončení. Proč to systému tak dlouho trvá, se můžeme jen dohadovat. ;-)

Ideální řešení vidím v tom čekání v jiném vlákně, do těch zhruba deseti vteřin prostě nebudou k dispozici ikony v nabídce, to už Vám bude počítám celkem jedno.

Post Reply