Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Vyzkoušejte poslední uveřejněnou vývojovou verzi. Otestujte novinky a opravy chyb ještě před vydáním beta verze. Diskutujte zde o vlastnostech a problémech této Preview Build verze.
Forum rules
Pravidla toho diskuzního fóra jsou k dispozici zde. Navíc prosím dodržujte následující body:
1. Berte prosím na vědomí, že Preview Build verze Salamandera a pluginů mohou obsahovat závažné chyby. Nepoužívejte je v produkčním prostředí.
2. Veškeré chyby, případně připomínky k Preview Build verzím prosím vkládejte do této sekce fóra.
3. Každé nové vlákno označte zkratkou PB a číslem Preview Build verze, například "PB22: neaktivní panel pod kurzorem myši neroluje při naklápění kolečka".
User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Post by Raptor » 06 Jan 2013, 19:48

Zjistuju, ze pod Win8 nefunguje Drag&Drop z zadne aplikace do AS. Treba otevru rar ve WinRaru a chci vytahnout soubory do AS - nejde. Toto urcite minimalne ve Win7 slo.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1104
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Post by Petr Solin » 06 Jan 2013, 20:17

Zkusil jsem teď na Win 8 x64 nainstalovat WinRAR x64 a drag&drop mi do x64 verze Salamandera i opačným směrem fungoval. Prosím o přesnější popis, jak problém reprodukovat.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Post by Jan Rysavy » 06 Jan 2013, 20:20

Nemáte AS spuštěný jako Správce? Potom drag&drop funguje pouze z aplikací spuštěných jako Správce. To platí od Windows Vista, od zavedení UAC.

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Post by Raptor » 06 Jan 2013, 21:56

Jan Rysavy wrote:Nemáte AS spuštěný jako Správce? Potom drag&drop funguje pouze z aplikací spuštěných jako Správce. To platí od Windows Vista, od zavedení UAC.
Ano, mam, protoze jinak se AS neda pod Win8 pouzivat :-) Od te doby co vypnutim UAC vlastne nic nevyresim, protoze pored nesem spravce, tak je to jedina volba. Jinak do Win7 jsem mel vzdy vyple UAC, takze vse jelo. Ted to nejede. pritom Drag&Drop mezi WinRarem a Explorerem je bez problem.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Post by Jan Rysavy » 07 Jan 2013, 09:17

Explorer neběží spuštěný jako Správce a WinRAR předpokládám také ne, takže tam drag&drop bude chodit.

Píšete, že AS nelze pod W8 používat jinak než v režimu Správce. Je o problém, který popisujete zde http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=16&t=6190 ? Nebo jste narazil na nějaké další problémy?

User avatar
Raptor
Posts: 703
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Post by Raptor » 07 Jan 2013, 19:20

Problem je hlavne ten, ze nemuzu zapisovat do Program Files atd. To co se ve Win7 dalo obejit vypnutim UAC, to ve Win8 nefunguje. Ano, muzu UAC uplne zakazat pres registry, ale pak zase nejedou metro aplikace.

Jinak samozrejme, neni to asi uplne kriticke, protoze do Program Files atd nezapisuju tak casto, ale prijde mi postavene na hlavu, aby mi system zakazoval delat veci, o kterych si ja rozhoduju sam. Cili bych mohl AS spoustet jako spravce jen nekdy, ale to je proste nepohodlne.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: Beta 1 x64 + Win8 + Drag&Drop

Post by Jan Rysavy » 07 Jan 2013, 21:18

Jasné, to napravíme. UAC pro verzi 3 dodáme, je to nezbytnost a odstraní to problémy vzniklé provozem Salamandera v režimu Správce.

Post Reply