PB87 x64 padá PictView

Vyzkoušejte poslední uveřejněnou vývojovou verzi. Otestujte novinky a opravy chyb ještě před vydáním beta verze. Diskutujte zde o vlastnostech a problémech této Preview Build verze.
Forum rules
Pravidla toho diskuzního fóra jsou k dispozici zde. Navíc prosím dodržujte následující body:
1. Berte prosím na vědomí, že Preview Build verze Salamandera a pluginů mohou obsahovat závažné chyby. Nepoužívejte je v produkčním prostředí.
2. Veškeré chyby, případně připomínky k Preview Build verzím prosím vkládejte do této sekce fóra.
3. Každé nové vlákno označte zkratkou PB a číslem Preview Build verze, například "PB22: neaktivní panel pod kurzorem myši neroluje při naklápění kolečka".
Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

PB87 x64 padá PictView

Post by Hlava » 01 Nov 2012, 08:37

Hodně často v této verzi padá PictView. Při rolování mezi obrázky pomocí kolečka myši po chvíli zatuhne, zůstane šedé pozadí a nic.
Dělá to dost často, až to v podstatě "podvědomě" vede ke snaze nepoužívat PictView, protože zatuhávání je v podstatě pravidlem.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Jan Rysavy » 01 Nov 2012, 11:19

Díky za informaci, s PictView zatím jsou v x64 verzi problémy. Dochází u Vás na počítači po pádu k odeslání chybového hlášení?

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Hlava » 02 Nov 2012, 13:18

Někdy ano, někdy ne. Většinou si spíš myslím, že ne.
K odeslání chybového hlášení dojde vždycky až po vypnutí a zapnutí Salamandera.
Při samotném pádu PictView se hlášení neodešle (resp. PictView zatuhne tak, že je nutno jej odstřelit přes správce úloh a s ním to vezme i Salamandera).

User avatar
SelfMan
Posts: 922
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by SelfMan » 03 Nov 2012, 01:22

Treba skusit spustit WhatIsHang od Nirsoft-a
http://www.nirsoft.net/utils/what_is_hang.html
A ked sa pictview zavesi, prepnut don, stlacit F9 a vypisany report skopirovat do clipboardu a poslat, alebo dat sem.

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Hlava » 07 Nov 2012, 13:35

Code: Select all

Hang report for 
Generated by using WhatIsHang on 7.11.2012 13:35:28
Web site: http://www.nirsoft.net


Remarks:
* The program hangs in a single system call. You can look in the call stack and  stack data to find out which API function cause this hang.


Strings found in the stack:


Modules found in the stack:

ThreadID: 0


Execute Address:
00000000

Call Stack:


Stack Data:
00000000  00000000
00000004  00000000
00000008  00000000
0000000C  00000000
00000010  00000000
00000014  00000000
00000018  00000000
0000001C  00000000
00000020  00000000
00000024  00000000
00000028  00000000
0000002C  00000000
00000030  00000000
00000034  00000000
00000038  00000000
0000003C  00000000
00000040  00000000
00000044  00000000
00000048  00000000
0000004C  00000000
00000050  00000000
00000054  00000000
00000058  00000000
0000005C  00000000
00000060  00000000
00000064  00000000
00000068  00000000
0000006C  00000000
00000070  00000000
00000074  00000000
00000078  00000000
0000007C  00000000
00000080  00000000
00000084  00000000
00000088  00000000
0000008C  00000000
00000090  00000000
00000094  00000000
00000098  00000000
0000009C  00000000
000000A0  00000000
000000A4  00000000
000000A8  00000000
000000AC  00000000
000000B0  00000000
000000B4  00000000
000000B8  00000000
000000BC  00000000
000000C0  00000000
000000C4  00000000
000000C8  00000000
000000CC  00000000
000000D0  00000000
000000D4  00000000
000000D8  00000000
000000DC  00000000
000000E0  00000000
000000E4  00000000
000000E8  00000000
000000EC  00000000
000000F0  00000000
000000F4  00000000
000000F8  00000000
000000FC  00000000


Processor Registers:
EAX: 00000000
EBX: 00000000
ECX: 00000000
EDX: 00000000
ESI: 00000000
EDI: 00000000
EBP: 00000000
ESP: 00000000
EIP: 00000000


Memory Data:


All Threads:
3832  00000000  00000000
3336  00000000  00000000
3340  00000000  00000000
3276  00000000  00000000
3272  00000000  00000000
2980  00000000  00000000
3016  00000000  00000000
3032  00000000  00000000
2052  00000000  00000000
2476  00000000  00000000
2828  00000000  00000000
4452  00000000  00000000
4200  00000000  00000000
4424  00000000  00000000
2952  00000000  00000000
4892  00000000  00000000

User avatar
SelfMan
Posts: 922
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by SelfMan » 07 Nov 2012, 13:41

WhatIsHang treba spustit v elevovanom mode ako administrator, inak bude report prazdny tak ako tento.

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Hlava » 07 Nov 2012, 14:10

Co to je "elevovaný mód"?
Když to spustím jako správce, tak stále samé nuly ...

User avatar
SelfMan
Posts: 922
Joined: 05 Apr 2006, 20:51
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by SelfMan » 07 Nov 2012, 15:31

Elevated mode = spustit ako spravca/administrator.
Je zaujimave, ze datova stopa padu je tka prazdna. Jedine, co sa este da urobit, spravit zaznam cez ProcessMonitor od Sysinternals.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96645.aspx

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Hlava » 11 Nov 2012, 16:08

Tak ProcessMonitor je už nad mé schopnosti, koukám na to, ale nechce se mi babrat v tom co to má dělat a jak k tomu mám napomáhat.

Nicméně jsem vypozoroval zaručený způsob, jak PictView shodit.
Otevřít si adresář s pár fotkami (pět, deset a více), stisknout F3 na libovolné z nich a začít kolečkem myši rychle jezdit sem a tam (listovat mezi obrázky). Do pár vteřin je tuhej ...

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Hlava » 14 Nov 2012, 16:05

Druhý zaručený způsob, jak PictView shodit je dát Ctrl+P (tisk) ...

Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 707
Joined: 08 Dec 2005, 14:33
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView - tisk

Post by Jan Patera » 15 Nov 2012, 23:39

Hlava wrote:Druhý zaručený způsob, jak PictView shodit je dát Ctrl+P (tisk) ...
Tento problem jsem prave opravil pro pristi verzi/build. Dekuji za zpravu.

Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 707
Joined: 08 Dec 2005, 14:33
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Jan Patera » 15 Nov 2012, 23:39

Hlava wrote:Hodně často v této verzi padá PictView. Při rolování mezi obrázky pomocí kolečka myši po chvíli zatuhne, zůstane šedé pozadí a nic.
Bohuzel nic takoveho nepozoruji. Deje se to na stejnem adresari (se stejnymi obrazky) i ve 32-bitove verzi Salamandera?

Hlava
Posts: 55
Joined: 23 Sep 2006, 12:57
Location: Praha

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Hlava » 16 Nov 2012, 10:54

Jan Patera wrote:Bohuzel nic takoveho nepozoruji. Deje se to na stejnem adresari (se stejnymi obrazky) i ve 32-bitove verzi Salamandera?
Hm, tak 32bit verzi neumím odzkoušet. Mám ji jen ve virtualizovaném systému, ale tam z nějakého důvodu nefunguje rolování kolečkem mezi obrázky.
Snad má možnost vyzkoušet někdo jiný, kdo má x86?

Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 1104
Joined: 08 Dec 2005, 09:13
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Petr Solin » 16 Nov 2012, 11:14

Tuhnutí během procházení mezi obrázky v adresáři se týká jen x64 verze. Reprodukoval jsem to i pomocí kláves mezerník a Backspace.

Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 707
Joined: 08 Dec 2005, 14:33
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: PB87 x64 padá PictView

Post by Jan Patera » 19 Nov 2012, 08:52

Jan Patera wrote:
Hlava wrote:Hodně často v této verzi padá PictView. Při rolování mezi obrázky pomocí kolečka myši po chvíli zatuhne, zůstane šedé pozadí a nic.
Bohuzel nic takoveho nepozoruji. Deje se to na stejnem adresari (se stejnymi obrazky) i ve 32-bitove verzi Salamandera?
Myslim, ze jsem to spravil. Prosim, vyzkousejte to v pristim buildu (Bete), ktera vyjde do konce listopadu. Dekuji.
TIP: Vyznam kolecka mysi pro rolovani nebo prechod na dalsi/predchozi obrazek se da nastavit: okno PictView, menu Tools/Configuration, karta Keyboard and Mouse.

Post Reply