vyvolání kontextového menu pluginu

Podpora vývojářů nových pluginů, oznámení o nových pluginech nezávislých autorů a diskuse o nich.
darilek
Posts: 49
Joined: 29 Dec 2005, 10:28
Contact:

vyvolání kontextového menu pluginu

Post by darilek » 23 Mar 2012, 14:44

Dobrý, zkouším vytvořit plugin do Altap Salamanderu a potřeboval bych docílit podobného vizuálního chování jako u Automation Pluginu, tedy aby se po stisku horké klávesy objevilo kontextové menu (jehož obsah by definoval plugin) nad označenou položkou v panelu.

Bylo by možné poskytnout nějakou ukázku nebo návod?

Děkuji
-=:|MaD|:=-

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: vyvolání kontextového menu pluginu

Post by Jan Rysavy » 24 Mar 2012, 15:14

Toto není v demo pluginu vidět. Dohodli jsme se Manisonem, že publikujeme část Automation pluginu, která problém řeší. Zkuste se v tom prosím rozkoukat, kdyby se nedařilo, neváhejte se zeptat.
Attachments
as_menu_sample.7z
(5.86 KiB) Downloaded 242 times

darilek
Posts: 49
Joined: 29 Dec 2005, 10:28
Contact:

Re: vyvolání kontextového menu pluginu

Post by darilek » 24 Mar 2012, 19:59

děkuji, jdu se rozkoukat :-)
-=:|MaD|:=-

darilek
Posts: 49
Joined: 29 Dec 2005, 10:28
Contact:

Re: vyvolání kontextového menu pluginu

Post by darilek » 27 Mar 2012, 18:40

děkuji za nasměrování, základ - tedy zobrazení custom popup menu jsem už zprovoznil.

Jen pro informaci, mělo by se jednat o plugin pro definici oblíbených složek, včetně podpory hierarchie. Právě přes popup menu (s přiřazenou klávesouvou zkratkou) by se do aktivního panelu promítla cesta, definovaná položkou menu.
-=:|MaD|:=-

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: vyvolání kontextového menu pluginu

Post by Jan Rysavy » 27 Mar 2012, 20:02

SUPER! Těším se na ukázku :)

nitr0
Posts: 7
Joined: 23 Aug 2011, 18:32

Re: vyvolání kontextového menu pluginu

Post by nitr0 » 28 Mar 2012, 10:59

presne toto som aj ja chcel riesit ale este som sa k tomu nedostal celkom..tiez som chcel spravit favorites jedna favorites = definovana cesta v pravom a lavom okne + klav skratka, velmi efektivna vec..ak by ste to spravili skor ako ja tak pls upladnite plugin ak sa da nech nemusim robit dva krat to iste. vdaka

darilek
Posts: 49
Joined: 29 Dec 2005, 10:28
Contact:

Re: vyvolání kontextového menu pluginu

Post by darilek » 14 Dec 2012, 08:21

Dobrý den, lze nějakým způsobem zjistit pozici (bod) levého horního rohu aktivního panelu Salamandera? chtěl bych zobrazit kontextové menu na přibližně stejné pozici jako se zobrazuje menu s historií procházených adresářů (Alt+F12)

děkuji
-=:|MaD|:=-

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Re: vyvolání kontextového menu pluginu

Post by Jan Rysavy » 14 Dec 2012, 10:30

Prošel jsem API Salamandera a nepotkal jsem, že by tyto souřadnice bylo možné přímo získat.
Takže bych doporučil problém obejít. Pokud si zobrazíte okna Salamandera pomocí SPY utility, najdete v panelech okno třídy "SalamanderItemsBox". Takže by to chtělo vytáhnout z procesu okna, najít dvě s touto třídou a získat jejich souřadnice.

Handle hlavního okna Salamandera lze získat pomocí CSalamanderGeneralAbstract::GetMainWindowHWND().

Post Reply