Plugin na zastupce

Podpora vývojářů nových pluginů, oznámení o nových pluginech nezávislých autorů a diskuse o nich.
User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 448
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 22 Mar 2009, 22:57

Díky za připomínky...
ether wrote:Nějak se mi nelíbí způsob zobrazení. Kombinace barvy pozadí a užití formulářových prvků a těch containerů (obrysy) vypadá, jako kdyby to byl původně dialog s pevnou velikostí a pak někdo zapl možnost maximalizace. Navíc ty editboxy působí způsobem, že je možno za určitých okolností hodnoty upravovat, což není pravda. Třeba takový Multimedia Viewer se svými tabulkami vypadá přijatelněji(*).
Uznávám, že by to mohlo být hezčí, třeba tak jak navrhuješ (Multimedia Viewer). Šel jsem do toho pluginu s tím, že tomu chci věnovat max. jeden večer, což se mi (zatím) daří a tohle byl nejrychlejší způsob. Až bude čas třeba to předělám, ale začíná jaro a času bude čím dál míň... Sorry... :oops:
ether wrote:Druhá připomínka putuje k méně standardním zástupcům, tedy typy Windows Installer (např. Microsoft Office Word), systémové složky (např. zástupce pro Koš) a URL (např. Katalog systému Windows). Tyto zástupce využívají nějakých rozšířených funkcí, které tvůj plugin nedokáže zatím zpracovat.
Tohle je opravené ve verzi 0.2.0. Naleznete ji zde:

http://sites.google.com/site/stepand76/asplugins

Code: Select all

Verze 0.2.0 (22.3.2009)
-----------------------
[+] do prohlížeče doplněn příkaz "Vlastnosti" (zobrazí standardní dialog s vlastnostmi zástupce)
[+] do menu pluginu doplněn příkaz "Přejít na cíl"
[-] opraveno zobrazení informací o zástupcích na systémové objekty (např. Koš)

User avatar
Raptor
Posts: 702
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Raptor » 31 Mar 2009, 09:31

Nejake pripominky/napady :-)

1) Marne hledam tu novou featuru "Prejit na cil".

2) Polozka View v menu nic nedela

3) Plugin spatne zpracuje "nevalidni linky". Nachazim obcas link kdy neni cesta s dlouhymi nazvy v uvozovkach a pak to bere jako parametry spusteni - toto asi neni nijak resitelne, cili jen poznamka.

4) Bylo by moc prima, kdyby slo pridat validaci cile. Treba tak, ze bude u linku, nebo nekde v celem okne nejake vyraznejsi info, ze cil je validni/nevalidni (existuje/neexistuje). Treba nejaka ikona vykricniky/chyby.

5) Doplnit featuru "Zobraz cil v panelu AS" - funkce cca jako Focus v jinych pluginech

6) V menu File je Open a to nefunguje (zobrazuje mi vzdy Open File dialog se jmenem, ale ve spatne lokaci - vetsinou ve slozce kde je onen link)

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 448
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 31 Mar 2009, 09:52

Raptor wrote:Nejake pripominky/napady :-)
Díky.
Raptor wrote:1) Marne hledam tu novou featuru "Prejit na cil".
Jak jsem uvedl, featura je v menu pluginu tj. Plugins > Shell Link Viewer > Navigate To Target. Bohužel, až poté co jsem tuto funkci implementoval, jsem si všiml, že stejná funkce v AS už je (Ctr+T). Plánuji tuto funkci přenést do okna prohlížeče.
Raptor wrote:2) Polozka View v menu nic nedela
Napravím. Stalo se to tak, že menu bylo vizuálně zděděno z předka prohlížečů (všechny moje ostatní pluginy menu View rozšiřují).
Raptor wrote:3) Plugin spatne zpracuje "nevalidni linky". Nachazim obcas link kdy neni cesta s dlouhymi nazvy v uvozovkach a pak to bere jako parametry spusteni - toto asi neni nijak resitelne, cili jen poznamka.
Díky, obávám se, že s tím asi opravdu nepůjde nic udělat.
Raptor wrote:4) Bylo by moc prima, kdyby slo pridat validaci cile. Treba tak, ze bude u linku, nebo nekde v celem okne nejake vyraznejsi info, ze cil je validni/nevalidni (existuje/neexistuje). Treba nejaka ikona vykricniky/chyby.
Díky, to by asi šlo. Píšu si.
Raptor wrote:5) Doplnit featuru "Zobraz cil v panelu AS" - funkce cca jako Focus v jinych pluginech
Viz bod 1.
Raptor wrote:6) V menu File je Open a to nefunguje (zobrazuje mi vzdy Open File dialog se jmenem, ale ve spatne lokaci - vetsinou ve slozce kde je onen link)
Příkaz Open v menu File by měl fungovat úplně stejně jako u jiných (nejen mých) pluginů. Tzn. nabídne výběr souboru (v tomto případě .lnk) k prohlížení. Zkus tento příkaz např. v PictView...

User avatar
Raptor
Posts: 702
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Raptor » 31 Mar 2009, 10:38

stepand76 wrote:Jak jsem uvedl, featura je v menu pluginu tj. Plugins > Shell Link Viewer > Navigate To Target. Bohužel, až poté co jsem tuto funkci implementoval, jsem si všiml, že stejná funkce v AS už je (Ctr+T). Plánuji tuto funkci přenést do okna prohlížeče.
Aha, to mne nenapadlo. Mozna je to tim, ze mam okna vieveru standardne maximalizovane a pak vubec nevim ze se meni neco v menu AS. Spise bych se priklanel k reseni funkcionality primo v okne pluginu. Prece jen je to jednodussi pro uzivatele, nez pak preklikavat jeste. Ano, chapu ze pokud viewer neotevru, muzu mit nejake funkce primo v menu AS.
stepand76 wrote:
Raptor wrote:5) Doplnit featuru "Zobraz cil v panelu AS" - funkce cca jako Focus v jinych pluginech
Viz bod 1.
Aha, takze v tom pripade tady neni uz nikde featura "Spustit cil". Zda se to jako duplikace odklepnuti linku, ale i tak bych bral treba aby cesta k cili fungovala jako hyperlink, nebo pribylo tlacitko/volba na spusteni
stepand76 wrote:Příkaz Open v menu File by měl fungovat úplně stejně jako u jiných (nejen mých) pluginů. Tzn. nabídne výběr souboru (v tomto případě .lnk) k prohlížení. Zkus tento příkaz např. v PictView...
Jo takto, tak pak mozna by mohlo byt v tom Open dialogu predvybran typ souboru, jaky se ocekav, cili *.lnk. Ted tam neni nic a to me zmatlo, cekal jsem prave ze open provede "otevreni" cile :-)

A nakonec jeste dotaz, slo by nejak zpracovat a zobrazit info i o JUNCTION, SYMLINK atd? Vim ze to neni konkretni "link", jen me to zajima.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 448
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 31 Mar 2009, 10:49

Raptor wrote:Aha, takze v tom pripade tady neni uz nikde featura "Spustit cil". Zda se to jako duplikace odklepnuti linku, ale i tak bych bral treba aby cesta k cili fungovala jako hyperlink, nebo pribylo tlacitko/volba na spusteni
OK. To by asi šlo.
Raptor wrote:Jo takto, tak pak mozna by mohlo byt v tom Open dialogu predvybran typ souboru, jaky se ocekav, cili *.lnk. Ted tam neni nic a to me zmatlo, cekal jsem prave ze open provede "otevreni" cile :-)
Ano, maska v dialogu pro výběr soubory by být měla. Netýká se to pouze tohoto pluginu. Doplním.
Raptor wrote:A nakonec jeste dotaz, slo by nejak zpracovat a zobrazit info i o JUNCTION, SYMLINK atd? Vim ze to neni konkretni "link", jen me to zajima.
Přiznám se, že nevím. Nemám zkušenosti s JUNCTION, SYMLINK atd. Doporučíš mi nějaký zdroj, ukázku?

User avatar
Raptor
Posts: 702
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Raptor » 31 Mar 2009, 13:06

Jaj, tak to se obavam ze nejakym slusnym zdrojem na priklady nebudu moci slouzit. Vim jen ze jsem neco cetl na MSDN, ale ulozene to nemam. Zacal jsem tohle zkoukmat kdyz prisly Visty.

Ale predpokladam ze ostatni kolegove plugin vyvojari tady urcite neco budou mit a mozna napisou :-)

User avatar
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 785
Joined: 04 Feb 2006, 16:49
Location: Prague, Czech Republic

Post by zarevak » 31 Mar 2009, 13:25

Jen krátká poznámka k junction pointům. Dlouho jsem bojoval za jejich podporu v Altap Salamanderu, až máme toto:
- Salamander zobrazí přes složku šipičku odkazu označující Junction point/Symlink
- pomocí Drive Information (Ctrl+F1) lze zobrazit cíl Junction pointu
- při mazání Junction pointu se nesmaže obsah, ale Junction point se odpojí

Vzhledem k tomu, že Junction pointy a Hardlinky jsou řešené na úrovni NTFS, nezatahoval bych je do tohoto pluginu. Symlinky jsou pak odrůdou Junction linků, které navíc vyžadují ještě spolupráci systému. Ani ty bych do tohoto pluginu nezatahoval.

Ani nevím, co byste o Junction pointech a Symlincích chtěl více zjištovat než jejich cíl...

User avatar
Raptor
Posts: 702
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Post by Raptor » 31 Mar 2009, 14:05

zarevak wrote:Ani nevím, co byste o Junction pointech a Symlincích chtěl více zjištovat než jejich cíl...
Hlavne o ten mi jde.

User avatar
Raptor
Posts: 702
Joined: 28 Jan 2006, 15:04
Location: Prague, Czech Republic
Contact:

Re: Plugin na zastupce

Post by Raptor » 09 Apr 2009, 11:12

Mozna to zni jako divny pozadavek, ale slo by zobrazit i info o pouzite ikone pro zastupce? Proc se ptam - delam casto instalace a tedy vytvarim i zastupce a stava se mi obcas ze se uklepnu a zadavam do scriptu spatnou cestu, pripadne index ikony a doklepat se k te spravne je pak porod (otevrit vlastnosti, cudlik s ikonou, nasledne to rve ze nebyla nalezena atd.). Bodlo by mi casto proste videt cestu a index ikony stejne jako je treba cesta k exaci.
--- Always the latest version of the Altap Salamander (x64) ---
--- Windows 10 (x64) - Insider build - Fast ring ---

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 448
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Re: Plugin na zastupce

Post by stepand76 » 21 Apr 2009, 23:07

Code: Select all

Verze 0.3.0 (22.4.2009)
-----------------------
[*] nový styl zobrazení (etherův požadavek)
[*] příkaz "Přejít na cíl" přesunut z menu Plugins do okna prohlížeče
[+] příkazy "Vlastnosti" a "Přejít na cíl" jsou k dispozici v okně prohlížeče také jako tlačítka
[-] odstraněno menu "Zobrazit"
[+] dialog pro výběr souboru používá masku *.lnk
Plugin je k dispozici zde: http://sites.google.com/site/stepand76/asplugins

User avatar
Ether
Posts: 1457
Joined: 10 May 2007, 16:08
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Plugin na zastupce

Post by Ether » 22 Apr 2009, 16:50

Nejprve děkuji za nový vzhled, povedl se. Možná by se hodilo nějak odlišit jednotlivé řádky pro lepší čitelnost, ale těžko říct - nový Skype to třeba taky nedělá a phpBB3 na to má taky trochu jiný názor. Šiklo by se i třeba znevýraznění titulků s prázdými hodnotami. Třeba když zástupce nemá žádný komentář, tak Comment by byl zašedlý. Taky bych se přimlouval za přesunutí pole Arguments hned za Target, logicky patří k sobě a pokud se člověk chce podívat na celý příkaz, musí příliš hledat. Tímhle se samozřejmě nesnažím rýpat a vypichovat detailíčky, ale snažím se předložit moje nápady na zlepšení vzhledu/čitelnosti k případné diskuzi.

Jinak chtělo by to možná sjednotit název[*][/size] a zkratku pro Go to Shortcut Target / Navigate to Target (zkratka Ctrl+T v AS).

U zástupců typu hcp:// a Koš funkce Navigate to nefunguje a nic se neděje. Salamandří Go to taky ne, ale aspoň vyhlásí chybu.

*] Možná i technicky, tj. čerpat z resourců Salamandera a jeho jazykového souboru, pokud je to možné.

EDIT] Ještě jsem zapomněl jeden problémek. Když nechám otevřené nějaké okno Shell Link Vieweru a vrátím se do AS, pak otevřu další okno SL Vieweru a zavřu ho, najednou má focus prvně otevřené okno SL Vieweru a ne (podle očekávání) AS.
Ελληνικά rulez.

xm
Posts: 67
Joined: 11 Dec 2007, 11:11

Re: Plugin na zastupce

Post by xm » 22 Apr 2009, 19:02

Diky za novou verzi.
Bohuzel u mne po pouziti "Prejit na cil" (jak klik na button tak pres menu) Salamander spadne.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 448
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Re: Plugin na zastupce

Post by stepand76 » 22 Apr 2009, 21:20

xm wrote:Diky za novou verzi.
Bohuzel u mne po pouziti "Prejit na cil" (jak klik na button tak pres menu) Salamander spadne.
Mě to funguje. Můžete do fóra prosím připojit .lnk soubor? Díky
Last edited by stepand76 on 22 Apr 2009, 21:30, edited 1 time in total.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 448
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Re: Plugin na zastupce

Post by stepand76 » 22 Apr 2009, 21:29

ether wrote:Šiklo by se i třeba znevýraznění titulků s prázdými hodnotami. Třeba když zástupce nemá žádný komentář, tak Comment by byl zašedlý.
OK, to by šlo.
ether wrote:Taky bych se přimlouval za přesunutí pole Arguments hned za Target, logicky patří k sobě a pokud se člověk chce podívat na celý příkaz, musí příliš hledat.
OK.
ether wrote:Tímhle se samozřejmě nesnažím rýpat a vypichovat detailíčky, ale snažím se předložit moje nápady na zlepšení vzhledu/čitelnosti k případné diskuzi.
Jasný, v pohodě.
ether wrote:Jinak chtělo by to možná sjednotit název[*][/size] a zkratku pro Go to Shortcut Target / Navigate to Target (zkratka Ctrl+T v AS).
OK, vím o tom, jen jsem na to zapomněl. Napravím.
ether wrote:U zástupců typu hcp:// a Koš funkce Navigate to nefunguje a nic se neděje. Salamandří Go to taky ne, ale aspoň vyhlásí chybu.
OK, čili pokud cesta nelze nastavit do panelu (což v podstatě znamená, že cíl neexistuje) tak nahlásit chybu.
ether wrote:Ještě jsem zapomněl jeden problémek. Když nechám otevřené nějaké okno Shell Link Vieweru a vrátím se do AS, pak otevřu další okno SL Vieweru a zavřu ho, najednou má focus prvně otevřené okno SL Vieweru a ne (podle očekávání) AS.
Hm, něco podobného se mi už stalo, ale zatím se mi to nedaří reprodukovat. Budu si s tím ještě hrát.

xm
Posts: 67
Joined: 11 Dec 2007, 11:11

Re: Plugin na zastupce

Post by xm » 23 Apr 2009, 13:00

stepand76 wrote: Mě to funguje. Můžete do fóra prosím připojit .lnk soubor? Díky
---

Spadne mi to na jakemkoliv *.lnk.
Testovano na dvou PC (ceske WinXPPro SP2 a SP3) se stejnym vysledkem.

Pokud to pomuze, prislusne kousky z bugreportu:

Information About Exception:
Exception: access violation: read on 0xFFFFFFFF
Exception origin: thread ID = 0x1DC, execution address = 0x004482CE (SALAMAND.exe: 0x482CE)

Stack Back Trace:
Thread ID: 0x1DC (Thread with Exception)
EIP = 0x004482CE SALAMAND.exe
0x005087D7 SALAMAND.exe
0x02F0FF92 shelllinkviewer.spl
0x02F0741E shelllinkviewer.spl
0x7E368724 USER32.dll
0x7E368806 USER32.dll
0x7E3689BD USER32.dll
0x7E3696B7 USER32.dll
0x004C8D10 SALAMAND.exe
0x004C954B SALAMAND.exe
0x00511FB6 SALAMAND.exe
0x7C816FE7 kernel32.dll

Registers:
EAX = FFFFFFFF EBX = 00000000
ECX = 0032EE34 EDX = F6EFFF73
ESI = 0168CB00 EDI = 00000001
EIP = 004482CE ESP = 0032E544
EBP = 0032F088 EFL = 00010286
Attachments
pokus.zip
(502 Bytes) Downloaded 251 times

Post Reply