Plugin Flash Player

Podpora vývojářů nových pluginů, oznámení o nových pluginech nezávislých autorů a diskuse o nich.
User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Plugin Flash Player

Post by stepand76 » 07 Dec 2008, 23:08

Flash Player je plugin pro prohlížení (přehrávání) souborů ve formátu SWF (ShockwaveFlash).

Plugin je k dispozici zde:

http://sites.google.com/site/stepand76/asplugins

Toto vlákno by mělo sloužit pro diskusi k pluginu.

Jakékoliv připomínky jsou vítány.

k0nelupy

Post by k0nelupy » 09 Dec 2008, 12:40

ahoj doporucuji doplnit do popisu instalace
pridat plugin v manazeru pluginu

a nemohl by tam byt i jeden funkcni swf soubor abych si to mohl zkusit ?
Hlasi mi to Cannot found ShockwaveFlash object
na swf souboru ktery irfan4.2 umi

na Vista 64bit mi pak taky hlasi pri ukonceni AS
Acces Violation na adrese 0690C8B6, 876 IN MODULE FLASHPLAYER_LIB.DLL'

hlasi to tolikrat kolikrat jsem to zkusil F3 prohlednout

coltcha
Posts: 8
Joined: 13 Jun 2007, 22:13

dik

Post by coltcha » 09 Dec 2008, 12:54

funguje super dik,
nevim jestli je to realne, ale v TC plugin navic zobrazuje
pocet snimku a rozmery + dalsi info (viz priloha). Pro me vcelku dulezite informace, pac jinak vzdy musim orvirat zdroj. Dale by bylo celkem fajn zobrazovat okno ve velikosti platna swf....
Attachments
lister.png
lister.png (38.63 KiB) Viewed 11565 times

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 09 Dec 2008, 13:06

k0nelupy wrote:ahoj doporucuji doplnit do popisu instalace
pridat plugin v manazeru pluginu
Jestli se nepletu tak toto je v nápovědě k AS.
k0nelupy wrote:a nemohl by tam byt i jeden funkcni swf soubor abych si to mohl zkusit ?
Hlasi mi to Cannot found ShockwaveFlash object
na swf souboru ktery irfan4.2 umi
Nevím proč by to s jedním SWF mělo fungovat a s druhým ne. Můžeš ho sem prosím připojit? Ta hláška říká, že nemáš nainstalovaný flash. Je to možné? Je to taky na Vista64?
k0nelupy wrote:na Vista 64bit mi pak taky hlasi pri ukonceni AS
Acces Violation na adrese 0690C8B6, 876 IN MODULE FLASHPLAYER_LIB.DLL'

hlasi to tolikrat kolikrat jsem to zkusil F3 prohlednout
Hmm podívám se na to.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Re: dik

Post by stepand76 » 09 Dec 2008, 13:07

coltcha wrote:funguje super dik,
nevim jestli je to realne, ale v TC plugin navic zobrazuje
pocet snimku a rozmery + dalsi info (viz priloha). Pro me vcelku dulezite informace, pac jinak vzdy musim orvirat zdroj. Dale by bylo celkem fajn zobrazovat okno ve velikosti platna swf....
Je to reálné, jen se to musí udělat. Uvidím kdy na to bude čas.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 09 Dec 2008, 13:47

Bylo by prima, kdyby se plugin sám asocioval k SWF příponě, viz Demoplugin a volání AddViewer a SetThumbnailLoader.

Asociaci prohlížeče si může uživatel udělat ručně v konfiguraci Salamandera (jak popisujete na svých stránkách), ale je to minimálně nezvyklé, protože všechny existující viewery to řeší automaticky. Asociace s thumbnaily není navíc konfigurovatelná uživatelem vůbec.
Last edited by Jan Rysavy on 09 Dec 2008, 14:01, edited 1 time in total.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 09 Dec 2008, 13:54

Jinak mi to tu chodí pěkně. Jediná drobnost: Help > About je modální k hlavnímu oknu Salamandera, místo k oknu prohlížeče. Chce to rozlišit, zda byl About zavolán ze Salamandera CPluginInterfaceAbstract::About() nebo zda jste ho otevřel z prohlížeče a nastavit odpovídající parent.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 09 Dec 2008, 14:00

Ještě jsem narazil na jednu drobnost, mrkněte do Demopluginu na implementaci CPluginInterface::Release(). Pokud ve Vašem pluginu otevřu Open okno a pokusím se zavřít Salamandera, tak ten zatuhne.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 09 Dec 2008, 14:03

Jan Rysavy wrote:Bylo by prima, kdyby se plugin sám asocioval k SWF příponě, viz Demoplugin a volání AddViewer a SetThumbnailLoader.

Asociaci prohlížeče si může uživatel udělat ručně v konfiguraci Salamandera (jak popisujete na svých stránkách), ale je to minimálně nezvyklé, protože všechny existující viewery to řeší automaticky. Asociace s thumbnaily není navíc konfigurovatelná uživatelem vůbec.
Aha, to jsem nevěděl. Díky. Udělám to.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 09 Dec 2008, 14:03

Jan Rysavy wrote:Jinak mi to tu chodí pěkně. Jediná drobnost: Help > About je modální k hlavnímu oknu Salamandera, místo k oknu prohlížeče. Chce to rozlišit, zda byl About zavolán ze Salamandera CPluginInterfaceAbstract::About() nebo zda jste ho otevřel z prohlížeče a nastavit odpovídající parent.
OK.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 453
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 09 Dec 2008, 14:05

Jan Rysavy wrote:Ještě jsem narazil na jednu drobnost, mrkněte do Demopluginu na implementaci CPluginInterface::Release(). Pokud ve Vašem pluginu otevřu Open okno a pokusím se zavřít Salamandera, tak ten zatuhne.
Ladíte to důkladně :-) Díky. Snad to nějak půjde ošetřit. Open dialog (standardní z VCL) je modální a má vlastní smyčku zpráv. Uvidím, co se s tím dá dělat.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 09 Dec 2008, 14:13

U nás vypadá implementace zavření oken takto:

Code: Select all

void
CWindowQueue::BroadcastMessage(DWORD uMsg, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
  CS.Enter();
  CWindowQueueItem *item = Head;
  while (item != NULL)
  {
    PostMessage(item->HWindow, uMsg, wParam, lParam);
    item = item->Next;
  }
  CS.Leave();
}

BOOL
CWindowQueue::CloseAllWindows()
{
  // posleme zadost o zavreni vsech oken
  BroadcastMessage(WM_CLOSE, 0, 0);

  // pockame az/jestli se zavrou
  int attempts = 10;
  while (!Empty() && attempts--) Sleep(100);
  return Empty();
}
Přístup do seznamu oken je chráněn kritickou sekcí, to pravděpodobně také máte? Pokud jde o zavření Open dialogu, mělo by mu stačit také zaslání PostMessage(hWnd, WM_CLOSE, 0, 0). Umím si představit i další přístupy, například enumerovat všechna okna patřící Vašemu vláknu, viz:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.85).aspx

k0nelupy

Post by k0nelupy » 09 Dec 2008, 15:41

http://global.msi.com.tw/html/popup/NB/3d/ex620.swf
vse jsem zkousel na vistach 64 bit a nejde mi zadnej swf

swf ve firefoxu mi normalne bezi tak by snad melo byt korektne nainstalovane - ale mozna mi na vistach neco unika mam je asi 3 dny
a nemam jeste donastaveno a donainstalovano

na jinem kompu co jsou XP nebo 2000 ted nevim to normalne funguje

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 09 Dec 2008, 16:10

Na Windows Vista Ultimate 64-bit English SP1 mi to šlape bez problému.

Zkuste schválně Total Commander a do něj jeho Flash plugin, ať máme srovnání.

k0nelupy

Post by k0nelupy » 09 Dec 2008, 17:16

TC si spustil v momente kdy zjistil ze nema flashplayer explorer (i kdyz primarni je firefox) stahnul jsem flashplayer, nainstaloval a beha to i v TC i v AS

hlavni rozdil co vidim je velikost oken

takze to ze byl nainstalovan pro firefox nestacilo.
dik za tip
uz stahuju virtualPC protoze za dva dny toho tam mam nacpano nejak moc.

Post Reply