Plugin Shell Menu

Podpora vývojářů nových pluginů, oznámení o nových pluginech nezávislých autorů a diskuse o nich.
User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 449
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Plugin Shell Menu

Post by stepand76 » 13 Nov 2008, 13:21

Shell Menu je jednoduchý plugin, který umožňuje zaregistrovat program Altap Salamander do lokálního menu shellu Windows. Plugin do lokálního menu přidá příkaz browse with Altap Salamander, který otevře tento program na zvolené cestě. Lokálního menu shellu Windows je k dispozici např. v Průzkumníku Windows, standardních dialozích pro otevření a uložení souboru, na ploše Windows atd.

Plugin s podrobným popisem jeho funkce, omezení a upozornění na určité jeho problémy související s odinstalováním Salamandera je k dispozici zde:

http://sites.google.com/site/stepand76/asplugins

Toto vlákno bylo vytvořeno na požadavek Jana Ryšavého zde a mělo by sloužit i pro diskusi k tomuto pluginu.

Jakékoliv připomínky jsou vítány.
Last edited by stepand76 on 07 Dec 2008, 23:10, edited 2 times in total.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 13 Nov 2008, 15:44

Zkusil jsem plugin nainstalovat pod Windows 2000 Pro, zalogovaný jako administrátor. Dostal jsem přiloženou hlášku. Není problém v tom, že neexistuje hledaná cesta v registry, viz levý panel?

Na webu píšete o HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Browse with Altap Salamander\command\
Attachments
shellext_error.png
shellext_error.png (24.27 KiB) Viewed 12320 times

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 449
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 13 Nov 2008, 15:56

Asi ano, díky. Doma mám jedno PC s W2K. Vyzkouším to. Testoval jsem to na XP SP3 a Vista SP1.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 449
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 18 Nov 2008, 09:01

Jan Rysavy wrote:Zkusil jsem plugin nainstalovat pod Windows 2000 Pro, zalogovaný jako administrátor. Dostal jsem přiloženou hlášku. Není problém v tom, že neexistuje hledaná cesta v registry, viz levý panel?

Na webu píšete o HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Browse with Altap Salamander\command\
Zkoušel jsem plugin na Windows 2000. Nepodařilo se mi zreprodukovat problém. AS se do menu korektně zaregistroval i odregistroval. Zkoušel jsem to i v případě, že cesta HKEY_CLASSES_ROOT\* neexistuje (v takovém případě ji plugin vytvoří).

Zkusím do pluginu doplnit nějaké logování a požádám Vás o odzkoušení.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 18 Nov 2008, 10:23

Moje chyba, moc se omlouvám. Účet nebyl Administrátorský, mám tento systém již dlouho spuštěný ve VMWARE a pouze ho suspenduji/resumuji. Pamatoval jsem si, že jde o Admin účet, ale není tomu tak.

Přidám do SDK pro Salamandera 2.52 funkci IsUserAdmin(), takže bude možné situaci detekovat a zobrazit lepší hlášku.

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 18 Nov 2008, 11:04

Plugin chodí bez problému. Prošli jsme to s Petrem a měli bychom nějaké návrhy:

Bylo by prima, kdyby se plugin pokusil přeložit PIDL na cestu a Salamandera volat pouze v případě, že cesta existuje (že nejde o OLE složku jako je Control Panel). Případně pro takové složky příkaz v context menu ani nenabízet?

Pokud uživatel vybere více jak jeden adresář a otevře context menu, asi by se příkaz také neměl zobrazit?

Mohli bychom (snad) do Salamandera přidat dva nové parametry, asi -A (to samé jako -L a -R, ale pro aktivní panel). Potom parametr -O, který by simuloval zapnutou volbu Only One Instance. To by mohlo zážitek z Vašeho pluginu vylepšit.

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 449
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 18 Nov 2008, 12:34

Jan Rysavy wrote:Bylo by prima, kdyby se plugin pokusil přeložit PIDL na cestu a Salamandera volat pouze v případě, že cesta existuje (že nejde o OLE složku jako je Control Panel). Případně pro takové složky příkaz v context menu ani nenabízet?
Tohle určitě udělám. Ani jsem si nevšiml, že je to ve všech složkách včetně nesouborových. Ono pravděpodobně bude stačit registrovat to na "Directory" místo na "Folder".
Jan Rysavy wrote:Pokud uživatel vybere více jak jeden adresář a otevře context menu, asi by se příkaz také neměl zobrazit?
To by neměl. Uvidím co se s tím dá dělat.
Jan Rysavy wrote:Mohli bychom (snad) do Salamandera přidat dva nové parametry, asi -A (to samé jako -L a -R, ale pro aktivní panel). Potom parametr -O, který by simuloval zapnutou volbu Only One Instance. To by mohlo zážitek z Vašeho pluginu vylepšit.
Tohle beru! Sem s tím!

Díky za zájem.

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 18 Nov 2008, 23:23

Jan Rysavy wrote:Mohli bychom (snad) do Salamandera přidat dva nové parametry, asi -A (to samé jako -L a -R, ale pro aktivní panel). Potom parametr -O, který by simuloval zapnutou volbu Only One Instance. To by mohlo zážitek z Vašeho pluginu vylepšit.
Oba parametry bych využil např. při volání Salamandera z Locate32 a Everything. Prosím, prosím, ne (snad), ale (určitě) :wink:.

Zatím musím volat AS z Everything takto:

Code: Select all

open_folder_path_command=$exec("C:\Program Files\Altap Salamander 2.51\salamand.exe" -I 1 -T "Everything" -L "%1")
open_folder_command=$exec("C:\Program Files\Altap Salamander 2.51\salamand.exe" -I 1 -T "Everything" -L "%1")
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 449
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 19 Nov 2008, 08:28

Jan Rysavy wrote:Mohli bychom (snad) do Salamandera přidat dva nové parametry, asi -A (to samé jako -L a -R, ale pro aktivní panel). Potom parametr -O, který by simuloval zapnutou volbu Only One Instance. To by mohlo zážitek z Vašeho pluginu vylepšit.
Já ještě dodám, že by bylo prima, kdyby v případě, že cesta předaná v parametru je cestou na soubor, se tento soubor v panelu focusoval (nyní se pouze cesta nastaví do panelu).

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 19 Nov 2008, 08:28

Měl by smysl i parametr, který by určil aktivní panel? Bylo by pak možné nastavit například cestu v levém panelu a aktivovat ho (nezávisle na konfiguraci).

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 19 Nov 2008, 08:36

stepand76 wrote:Já ještě dodám, že by bylo prima, kdyby v případě, že cesta předaná v parametru je cestou na soubor, se tento soubor v panelu focusoval (nyní se pouze cesta nastaví do panelu).
Ale soubor dostane fokus přece již nyní, jen musí být kurzor v aktivním panelu. Alespoň mě to funguje.
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 19 Nov 2008, 08:37

Jan Rysavy wrote:Měl by smysl i parametr, který by určil aktivní panel? Bylo by pak možné nastavit například cestu v levém panelu a aktivovat ho (nezávisle na konfiguraci).
Určitě.
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff
Posts: 5126
Joined: 08 Dec 2005, 06:34
Location: Novy Bor, Czech Republic
Contact:

Post by Jan Rysavy » 19 Nov 2008, 08:43

Ještě nějaké další parametry by se hodily, když už ten kód budu načítat?

User avatar
jis
Posts: 450
Joined: 27 Jan 2006, 23:14
Location: Prague, Czech Republic

Post by jis » 19 Nov 2008, 08:55

Já jsem naprosto spokojen s těmi 3 novými, výše diskutovanými :).
Salamander fan since 1998
My current OS's: W7 and W8.1

User avatar
stepand76
Plugin Developer
Plugin Developer
Posts: 449
Joined: 16 Apr 2007, 21:22
Location: Pardubice, Czech Republic

Post by stepand76 » 19 Nov 2008, 09:23

Jan Rysavy wrote:Měl by smysl i parametr, který by určil aktivní panel? Bylo by pak možné nastavit například cestu v levém panelu a aktivovat ho (nezávisle na konfiguraci).
Pro plugin Shell Menu bych to asi nevyužil. Předpokládám, že využiji parametr -A (aktivní panel) a -O (simulace jedné instance), ale hodit by se mohl. Smysl to dává a je to obecné.
Last edited by stepand76 on 07 Dec 2008, 23:03, edited 1 time in total.

Post Reply