Ikony souborů DWG

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
odev

Ikony souborů DWG

Post by odev »

V poslední verzi 2.52beta1 nezobrazují se správně ikony souborů ve formátu DWG.
Je to chyba, nebo to lze nějak nastavit?
DWGicon.dll je nainstalováno a v nastavení zaškrtnuto.
Altap Salamander 2.51 zobrazuje správně, viz příloha.
Attachments
DWG icony.gif
DWG icony.gif (29.13 KiB) Viewed 6392 times
Icon Overlays.GIF
Icon Overlays.GIF (24.74 KiB) Viewed 6392 times
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Během testování jsem právě zjistil dva poznatky:

1) DWGicon.dll shell extension je zřejmě pouze poskytovatel ikon, ale neřeší Icon Overlays (jako to například dělá Tortoise SVN, které nad ikony původní domaluje symboly vyjadřující aktuální stav souborů). Položka AcSignIcon, která je vidět na seznamu Icon Overlays bude zřejmě patřit jiné shell extension, tipoval bych nějakou komponentu AutoCADu. Zkuste schválně v AS 2.51 vypnout volbu "Display custom icon overlays", pravděpodobně v panelu stále uvidíte správné ikony s verzí DWG. Případně tuto volbu zkuste vypnout i v AS 2.52 beta 1.

2) Zkusil jsem DWGicon.dll nainstalovat do Windows XP a problém s AS 2.52 beta 1 se mi nedaří reprodukovat. Viz příloha. Zlobí to u Vás systematicky nebo pouze občas?

Edit: po vložení do fóra vidím, že se u mě chyba také projevila! Při testování to bylo OK.
Attachments
dwgicon.png
dwgicon.png (28.96 KiB) Viewed 6381 times
odev

Ikony souborů DWG

Post by odev »

Problém zobrazení je stálý a je stejný na dvou různých PC.
Po vypnutí "Display custom icon overlays" je zobrazení stejné
v obou AS - viz obrázek
Attachments
Zobrazeni_bez_DWGicon_dll.gif
Zobrazeni_bez_DWGicon_dll.gif (24.98 KiB) Viewed 6344 times
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Problém jsem našel. Šlo o neinicializovanou proměnnou na straně Salamandera a o nestandardní chování shell extension DWGicon. Salamander se tak choval v podstatě nahodile a verze 2.51 fungovala náhodou. Děkujeme za informaci!
Post Reply