Špatná funkce Náhledu (F3) pod Win Vista HP

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Rostoff

Špatná funkce Náhledu (F3) pod Win Vista HP

Post by Rostoff »

Mám problém s defaultním prohlížečem (F3) Salamandra 2.5 i 2.51, pod Vista Home Premium (pod WXP SP3 v pořádku), po stisku F3 např. na obyčejném TXT souboru se otevře okno Prohlížeče a to je prázdné. Posuvník po straně indikuje (u větších souborů), že by tam něco být mělo, ovšem nic není vidět. Pokud ovšem použiji editaci (F4) je vše v pořádku. Stejný problém jsem zjistil i u vieweru Portable Executable Viewer na EXE a DLL. PictView, Eroica Viewer i náhled HTML jsou v pořádku. Ostatní prohlížeče jsem nezkoušel, nepoužívám je.
Ether

Post by Ether »

Je tam ten text a není vidět nebo tam vůbec není? Není třeba text v bílé barvě na bílém pozadí? Zkuste třeba text označit.
Ελληνικά rulez.
Rostoff

Post by Rostoff »

ether wrote:Je tam ten text a není vidět nebo tam vůbec není? Není třeba text v bílé barvě na bílém pozadí? Zkuste třeba text označit.
Pokud se pokusím text označit (vybrat), pozadí výběru zčerná, ale text stejně není vidět :-( Takže na problém s barvou písma bych to netipoval. Přeto tam něco být musí, posuvník po pravé straně okna správně indikuje délku souboru (čím delší text, tím menší posuvník, příp. pokud je text tak krátký, že se vejde do okna, posuvník je neaktivní). Já ale nic nevidím... :?
Ether

Post by Ether »

Zkuste text i zkopírovat a někam vložit.
Ελληνικά rulez.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Mrkněte na konfiguraci barev: Options > Configuration > Viewers & Editors > Internal Viewer. Sekce Appearance, tlačítko Normal text color a Selected text color.
Attachments
viewer_colors.png
viewer_colors.png (36.35 KiB) Viewed 14419 times
Guest

Post by Guest »

ether wrote:Zkuste text i zkopírovat a někam vložit.
Pokud to udělám, ze schránky dostanu pouze toto: ˙ţ
Ether

Post by Ether »

Podle obsahu schránky není problém v barvě písma, ale přesto se zkuste podívat, jestli je toto nastavení v pořádku.

Máte nějaké podobné problémy s jinými programy? Kdy se Salamander takto začal chovat? Udělal jste tehdy něco neobvyklého?

Je možné, že některá část programu byla poškozena. Pro vyloučení této možnosti zkuste přeinstalovat (odinstalovat a znovu nainstalovat) Salamandera (nejlépe i znovu stáhnout z oficiálního webu). Doporučuji po odinstalaci i po nové instalaci restartovat systém.

Bylo by i vhodné vyexportovat (Options-Export Configuration...) si své nastavení a při odinstalaci ho nechat vymazat. Pokud přeinstalace problém nevyřeší, můžete své nastavení importovat zpět. Pokud máte zakoupenu licenci, nezapomeňte zálohovat soubor s licenčním klíčem (salamand.key, naleznete jej v instalačním adresáři Salamandera).

technická) Vypadá to na problém ve společném enginu pro Internal Viewer, PE Viewer a podobné.

technická 2) Uvedené dva znaky jsou v hexa FF FE.
Ελληνικά rulez.
Guest

Post by Guest »

Jan Rysavy wrote:Mrkněte na konfiguraci barev: Options > Configuration > Viewers & Editors > Internal Viewer. Sekce Appearance, tlačítko Normal text color a Selected text color.
Mám nastaveno přesně jako Vy (tzn. defaultně). Přesto nic nevidím :-(
Je mi divné, že tento problém mám jen já. Jak jsem psal, dělalo mi to už ve verzi Salamandra 2.5, ve verzi 2.51 se nic nezměnilo. Mám Visty Home Premium bez SP1, ovšem verzi předinstalovávanou od výrobce na NTB Sony Vaio, tak jestli nemůže být zakopaný pes v tom. Také připomínám, že stejně se mi chová Portable Executable Viewer a to jak v Text modu, tak v Hex modu.
Rostoff

Post by Rostoff »

ether wrote:Podle obsahu schránky není problém v barvě písma, ale přesto se zkuste podívat, jestli je toto nastavení v pořádku.

Máte nějaké podobné problémy s jinými programy? Kdy se Salamander takto začal chovat? Udělal jste tehdy něco neobvyklého?[/size]
Pokud vím, nic neobvyklého jsem neudělal, byla to první instalace na čisté Visty po zakoupení notebooku a tento problém se vyskytl ihned po instalaci (tehdy verze 2.5). Takže se obávám, že odinstalování a následná instalace nepomůže, ale samozřejmě mohu zkusit. Jiné programy se chovají standardně, tedy pokud je to pod Vistami vůbec možné ;-) Kdyby to jen trochu šlo, hned bych downgradoval na WXP SP2, ale jaksi není vůle od výrobce NTB vydat ovladače pro XP :-(
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

Zkuste jěště změnit písmo, viz Options > Configuration > Viewers & Editors > Internal Viewer, tlačítko Font. Použijte např. Courier New. Jsou to 32-bit nebo 64-bit Visty?

Pozn.: Portable Executable Viewer využívá pro zobrazení výsledků interní viewer, proto se to chová shodně.
Raptor

Post by Raptor »

Anonymous wrote:
ether wrote:Zkuste text i zkopírovat a někam vložit.
Pokud to udělám, ze schránky dostanu pouze toto: ˙ţ
To znamena ze soubor je ulozeny v kodovani UTF-16 LE a je mozne ze pak jsou same NULLy. Z ceho vlastne ten textak pochazi - nejaky log? Co je obsahem kdyz ho otevrete normalne v notepadu?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Raptor wrote:To znamena ze soubor je ulozeny v kodovani UTF-16 LE a je mozne ze pak jsou same NULLy. Z ceho vlastne ten textak pochazi - nejaky log? Co je obsahem kdyz ho otevrete normalne v notepadu?
Také mě to napadlo, ale uživatel zmiňuje, že nešlape PE Viewer nad EXE/DLL. A tam interní prohlížeč zobrazuje výstup našeho PE parseru, který je rozhodně 7bit ANSI text.
Rostoff

Heureka

Post by Rostoff »

Děkuji všem za spolupráci, problém je vyřešen. Až se stydím za to, že tak jednoduše :-( Pomohla změna písma na Courier New. Ne že bych nezkusil změnit písmo už předtím, ale zkusil jsem jen jiný systémový font Terminal a ten také nešel, tak jsem se na ostatní vykašlal :oops: (jak jsem teď zjistil, tak nejde ani systémový Courier)
Navíc při odpovědích na Vaše dotazy jsem souhrou náhod prohlížel INI soubory, které nebyly textového charakteru, takže mi lezlo ze schránky to co mi lezlo :evil: (tudíž se omlouvám za mystifikaci)
Nicméně je ale zajímavé, proč defaultní font Fixedsys nic nezobrazuje (mohlo by se to stát i někomu jinému) a asi by stálo za to, po tom popátrat, jsem k dispozici. Visty mám Home Premium OEM od Sony bez SP1.
Guest

Re: Heureka

Post by Guest »

Heh, zapomněl jsem dodat, že ty Visty jsou 32-bit.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Zkuste prozkoumat font Fixedsys pomocí programu charmap.exe (součást Windows).

Zkuste také spustit textový editor notepad.exe (také z Windows) a nastavit v menu Format > Font zmíněný Fixedsys.

Zobrazuje potom Notepad správně napsané znaky?
Post Reply