Dialog s heslem pro rozbalovani archivu
Dialog s heslem pro rozbalovani archivu
Mno nevim zda se mi to povede srozumitelne popsat, ale zkusim. Tahle vec me stve uz dele, ale zapominam to napsat.
Casto rozbaluju archivy pres Alt-F9 a obcas maji heslo. Dale pouzivam ClipMate na praci se schrankou. V nem mam ulozene heslo. Ve chvili, kdy po me Salamander chce heslo k archivu, prepnu se do ClipMate, vyberu heslo a vratim se zpet. A tady je problem. Ve vetsine pripadu totiz okno Salamanderu s heslem zmeni z-order a bud uplne ztrati focus, nebo se nad nim objevi jine male okno salamanderu (tusim je tam standardne neco o probihajici cinnosti, je to stejne okno jako treba pred kopirovanim atd. kdy se ceka). Cili rozbalovat neco s heslem je neprijemne v tom, ze pak musim hledat mys a chytat okno kam vlozim heslo.
No snad jsem to popsal aspon trosku srozumitelne.
Jinak rad bych pripomenul, ze v jinem threadu nebylo zodpovezeno to, zda bude implementovano pouziti hesla na vsechny casti archivu (ted musim vybrat All misto OK)
Casto rozbaluju archivy pres Alt-F9 a obcas maji heslo. Dale pouzivam ClipMate na praci se schrankou. V nem mam ulozene heslo. Ve chvili, kdy po me Salamander chce heslo k archivu, prepnu se do ClipMate, vyberu heslo a vratim se zpet. A tady je problem. Ve vetsine pripadu totiz okno Salamanderu s heslem zmeni z-order a bud uplne ztrati focus, nebo se nad nim objevi jine male okno salamanderu (tusim je tam standardne neco o probihajici cinnosti, je to stejne okno jako treba pred kopirovanim atd. kdy se ceka). Cili rozbalovat neco s heslem je neprijemne v tom, ze pak musim hledat mys a chytat okno kam vlozim heslo.
No snad jsem to popsal aspon trosku srozumitelne.
Jinak rad bych pripomenul, ze v jinem threadu nebylo zodpovezeno to, zda bude implementovano pouziti hesla na vsechny casti archivu (ted musim vybrat All misto OK)
-
- ALTAP Staff
-
- ALTAP Staff
Obávám se, že tady nejde o chybu Salamandera, protože při dotazu na heslo je zbytek Salamandera zablokován (čeká na ukončení dialogu heslem), tudíž žádné jiné okno normálně nemůže získat focus, čímž se vylučuje možnost, že by překrylo dialog s heslem. Vypadá to spíše tak, že to způsobuje zmíněný ClipMate nebo jiná nestandardní aplikace. Dokážu si představit, že třeba program pro *rychlý* přístup k více schránkám bude využívat nějaké nevhodné rutiny.
Prosím napište, jakou verzi ClipMate máte a jaké další aplikace, o kterých máte pochybnosti, máte nainstalovány, případně jaké změny v systému jste dělal. Ten screenshot by také pomohl, spolu s podrobným popisem.
Prosím napište, jakou verzi ClipMate máte a jaké další aplikace, o kterých máte pochybnosti, máte nainstalovány, případně jaké změny v systému jste dělal. Ten screenshot by také pomohl, spolu s podrobným popisem.
Mne sa to zreprodukovat podarilo...Jan Rysavy wrote:Bohužel se mi problém nedaří reprodukovat.
Vložte sem prosím fotku okna s dotazem na heslo, děkuji.
- pripravte si 3 subory o velkosti 4MB
- oznacte ich a cez WinRAR vytvorte archiv s tym, ze:
---- General > Archive name [test.rar]
---- General > Split to volumes - stavte na velkost floppy
---- Advanced > Set password - zadajte heslo
---- povrdte ok
Vygeneruju sa (podla velkosti zdroja a kompresie) skomprimovane subory:
test.part1.rar
test.part2.rar
test.part3.rar
test.part4.rar
test.part5.rar
test.part6.rar
- s AS sa presunte na prvu cast rodeleneho archivu a zadajte enter
- chyba c.1 - som na prvom archive a napriek tomu sa AS pyta na meno prveho archivu (nastastie staci potvrdit volbu)
- po vstupeni do archivu oznacime vsetky subory (ctrl+a, alebo * na numerickej klavesnici)
- v druhom okne AS zvolime adresar, kam chceme obsah archivu rozbalit
- vratime sa naspat do okna s otvorenym archivom, pouzime F5 a potvrdime ciel
a nasleduje chyba 2
- AS poziada o heslo a rozbali prvy subor
- AS poziada o heslo a rozbali druhy subor
- AS poziada o heslo a rozbali treti subor
Pokial rozbalujete niekolko tisic suborov z archivu, tak by to bolo na zblaznenie... este ze su aj ine cesty.
Dufam, ze to pomohlo.
@SelfMan] Myslím, že jste trochu vedle. Zdá se mi, že popisujete problém řešený v http://forum.altap.cz/viewtopic.php?t=1988.
Pokud dialog ceka na heslo, tak je mi to nezabrani se prepinat mezi aplikacema, cili tvrzeni ze to nelze je uplne zcestne. Jine okno focus chytit muze - pokud se nepletu, tak staci programove z modal okna otevrit dalsi modal okno a obcas se ta okna prohodi.ether wrote:Obávám se, že tady nejde o chybu Salamandera, protože při dotazu na heslo je zbytek Salamandera zablokován (čeká na ukončení dialogu heslem), tudíž žádné jiné okno normálně nemůže získat focus, čímž se vylučuje možnost, že by překrylo dialog s heslem. Vypadá to spíše tak, že to způsobuje zmíněný ClipMate nebo jiná nestandardní aplikace. Dokážu si představit, že třeba program pro *rychlý* přístup k více schránkám bude využívat nějaké nevhodné rutiny.
ClipMate nepovazuji za nestandardni aplikaci, je to program jako kazdy jiny - funkci nebudu popisovat, neni to dulezite (verze posledni a jakakoliv jina uz od verze 6 mi to delala).
Screen nejak zkusim udelat, ovsem tezko ze screenu poznat, ze se nevratil fokus na Salamander, kdyz jsem opustil jinou aplikaci. V podstate se to chova jako bych byl v AS, alt-tabnul jinam, pak alt-tabnul zpet, ale AS nechytil focus. Takhle to asi lze popsat nejjednoduseji.
Teď jsem mírně zmaten a pokud jsem vás špatně pochopil, omlouvám se. Jsou dvě možnosti:
1] Celé okno AS ztratí focus (postup: AS zaměřen, Alt+Tab, Alt+Tab, AS nezískal zaměření).
2] Po přepnutí do AS není dialog s heslem zaměřen nebo je překryt.
ad 1] Právě to se mi jeví jako problém Windows, protože do přepínání pomocí nabídky Alt+Tab nemají aplikace co kecat. Mohla by to ovšem být též nějaká chyba/nekompatibilita AS tak, že by zaměření odmítl. Pokud však nejde problém replikovat jinde než u vás, přikláněl bych se k první možnosti.
ad 2] Toto by se opravdu nemělo stávat. Děje se to pouze v případě dotazu na heslo? Zkuste situaci znovu vyvolat a přepínat mezi jednotlivými dialogy AS. Pokud to jde, je něco silně v nepořádku.
1] Celé okno AS ztratí focus (postup: AS zaměřen, Alt+Tab, Alt+Tab, AS nezískal zaměření).
2] Po přepnutí do AS není dialog s heslem zaměřen nebo je překryt.
ad 1] Právě to se mi jeví jako problém Windows, protože do přepínání pomocí nabídky Alt+Tab nemají aplikace co kecat. Mohla by to ovšem být též nějaká chyba/nekompatibilita AS tak, že by zaměření odmítl. Pokud však nejde problém replikovat jinde než u vás, přikláněl bych se k první možnosti.
ad 2] Toto by se opravdu nemělo stávat. Děje se to pouze v případě dotazu na heslo? Zkuste situaci znovu vyvolat a přepínat mezi jednotlivými dialogy AS. Pokud to jde, je něco silně v nepořádku.
Alt-Tab bylo jen prirovnani pro snazsi pochopeni problemu. Proste je to tak jak jsem psal, AS (a v nem modalni dialog pro heslo) nechyti zpet focus po vyberu hesla (textu) z ClipMate. Kdo zna ClipMate tak vi jak to funguje
-Ctrl^Q - otevre se ClipMate
-Vyberu heslo (text)
-Enter
-Mel bych se vratit do AS, kam se vlozi vybrany text.
Takto to funguje vzdy a vsude, at uz je to Word, WinRAR, Notepad ... cokoliv. Jen AS mi proste nechyta focus zpet a vybrany text se tak nikam nevlozi.
Nemuzu tvrdit ze je to chyba AS, resp. ze je to nejaka chyba, ale deje se to a je to trosku "otravne" pro praci.
-Ctrl^Q - otevre se ClipMate
-Vyberu heslo (text)
-Enter
-Mel bych se vratit do AS, kam se vlozi vybrany text.
Takto to funguje vzdy a vsude, at uz je to Word, WinRAR, Notepad ... cokoliv. Jen AS mi proste nechyta focus zpet a vybrany text se tak nikam nevlozi.
Nemuzu tvrdit ze je to chyba AS, resp. ze je to nejaka chyba, ale deje se to a je to trosku "otravne" pro praci.
Takze mala demonstrace - ted jsem si to cele testl. Postup je trosku jiny nez jsem uvedl nahore, trosku se mi to plete, kde to okenko vyskakuje.
Mam RAR soubor s heslem.
1) Vlezu do nej v AS a stisknu F3 na souboru s obrazkem (chci si ho zobrazit)

2) Vyskoci dialog pro heslo

3) Pouziju Ctrl+Q pro zobrazeni ClipMate, vyberu heslo a dam Enter
4) ClipMate se zavre, do dialogu s heslem se vlozi ono heslo, ale nad timto dialogem se najednou ukaze male okno

V teto chvili nemuzu ani odklepnout OK, musim sebrat mys a prepnout se zpet na dialog s heslem.
Mam RAR soubor s heslem.
1) Vlezu do nej v AS a stisknu F3 na souboru s obrazkem (chci si ho zobrazit)

2) Vyskoci dialog pro heslo

3) Pouziju Ctrl+Q pro zobrazeni ClipMate, vyberu heslo a dam Enter
4) ClipMate se zavre, do dialogu s heslem se vlozi ono heslo, ale nad timto dialogem se najednou ukaze male okno

V teto chvili nemuzu ani odklepnout OK, musim sebrat mys a prepnout se zpet na dialog s heslem.
Díky za podrobné vysvětlení vašeho problému. Díval jsem se do oken procesu salamander.exe, když je zobrazen požadavek na heslo při rozbalování archivu RAR. Jak jste si asi všiml, okno oznamující 'Unpacking file from archive, please wait...' není viditelné, tudíž nemůže získat *normálním* způsobem focus. (Pokud znáte postup, jak se do toho okna dostat, jsem otevřen novým obzorům.) Proto už od začátku tvrdím, že tento ClipMate je přinejmenším nestandardní. Jestliže využívá automatické vkládání textu do oken cizích procesů, zdá se mi to jako "zásah do soukromí". Prosím, aby Altap Team vyjádřil svůj názor, případně upravil zmiňované okno '... please wait...', tak aby bylo po dobu zadávání hesla neaktivní - to by mělo vyřešit váš problém. Pokud ne, kontaktujte autory ClipMate a zeptejte se, jakým způsobem vybírá ClipMate okno, do kterého má vložit vybraný text.
Vazeny ethere, omlouvam se, ale nemam v planu od nikoho nic zjistovat
ClipMate nezpusobuje problemy s zadnym programem, co pouzivam. Umi spravne vkladat kamkoliv cokoliv a nikdy nedochazi k zadnemu konfliktu. To samo o sobe spise ukazuje na nejaky bug v AS.
Jen pro upresneni, heslo se VLOZI do okna spravne, jen se pak navic zobrazi ono info okno, ktere tam nebylo. Nezkousel jsem to same se ZIPem, ale tipuju ze ten to okno nezobrazi.
Doufam ze tohle uz staci

Jen pro upresneni, heslo se VLOZI do okna spravne, jen se pak navic zobrazi ono info okno, ktere tam nebylo. Nezkousel jsem to same se ZIPem, ale tipuju ze ten to okno nezobrazi.
Doufam ze tohle uz staci

-
- ALTAP Staff