Zachovani podbarveni vybrane polozky v neaktivnim panelu

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
ino

Zachovani podbarveni vybrane polozky v neaktivnim panelu

Post by ino »

Chci podporit navrh na Zachovani podbarveni vybrane polozky v neaktivnim panelu ve Full Row zobrazeni od manisona, proto jsem si jej dovolil "ustrihnout" z tohoto tematu: Vizuální prodloužení pozadí aktivní (focused) položky
manison wrote:No já raději zůstanu u nastavení Full Row Select (přece jenom se mi občas třese ruka a dělá mi problém se trefit na adresář s kratším jménem :D ).

Ale občas by se toto podbarvování řádku hodilo pro naposled fokusovanou položku v neaktivním panelu.
ino

Re: Zachovani podbarveni vybrane polozky v neaktivnim panelu

Post by ino »

Jan Rysavy wrote:
manison wrote:Ale občas by se toto podbarvování řádku hodilo pro naposled fokusovanou položku v neaktivním panelu.
K čemu by tato věc sloužila? Kdyžtak na to prosím založte nové vlákno v Návrhy na zlepšení.
ino

Re: Zachovani podbarveni vybrane polozky v neaktivnim panelu

Post by ino »

Jan Rysavy wrote:K čemu by tato věc sloužila? Kdyžtak na to prosím založte nové vlákno v Návrhy na zlepšení.
Je fakt, ze mi tato ficurka sem tam chybi. Hlavne, kdyz pracuji s vice okny pres sebe a chci pretahnout jeden vybrany soubor (avsak neoznaceny insertem) z okna SS, ktere je videt jenom z casti do jineho programu, ktery prekryva SS. Pri tazeni souboru SS neziskava focus (coz je dobre), ale nevim, jestli pretahuji spravny soubor.
Stacilo by zachovat podbarveni radku bez ramecku v neaktivnim panelu, popr. obou, pokud by bylo cele okno SS neaktivni.
manison
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by manison »

Díky. ino mě předběhl, takže jen dodávám, že další využití má (by měla) tato vlastnost v případě, že spouštím externí program, který pracuje se 2 soubory, z nichž jeden je otvírán z levého panelu a druhý z panelu pravého. Pak můžu v SS vizuálně zkontrolovat (např. po tom, co zazvonil telefon), zda pracuji se správnými soubory.
ino

Post by ino »

Zkuste:

Dejme tomu, ze jsem na tretim souboru. Tento soubor je zvyraznen barvou (nema-li to uzivatel nastaveno jinak) a hlavne plnym rameckem.

Prepnu-li se do Command Line, tak zustane onen treti soubor oznaceny, avsak ramecek se zmeni v carkovany ramecek. Tak mam prehled o tom, ktera cesta je vlozena do command line (jiny duvod pro toto chovani asi neni).

Kliknu-li mimo Salamander, tak aby okno programu ztratilo focus, tak je carkovany ramecek stale videt.

Toto chovani by tedy dostatecne splnilo vse vyse zminene.

Suma sumarum:
Pokud je radek v aktivnim panelu s plnym rameckem, tak v neaktivnim panelu by naposledy vybrany radek mohl mit ramecek carkovany.

Je tu vsak jedno proti: v obou panelech by byl oznaceny nejaky radek, coz by mohlo byt na prvni pohled matouci. Proto by zrejme bylo vyhodnejsi v neaktivnim panelu zachovat pouze podbarveni.
manison
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by manison »

ino wrote:Je tu vsak jedno proti: v obou panelech by byl oznaceny nejaky radek, coz by mohlo byt na prvni pohled matouci. Proto by zrejme bylo vyhodnejsi v neaktivnim panelu zachovat pouze podbarveni.
Přesně tak. Přimlouvám za pouhé podbarvení bez rámečku, který tak zůstává vyhrazen pro položky s fokusem a čárkovaný rámeček signalizující, že se nacházím v příkazovém řádku.
Post Reply