Stagnace

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
Tomáš

Stagnace

Post by Tomáš »

Mrzí mě to, ale stagnace je hlavním rysem salamandera. Web máte prehistorický, resp. hybrid prehistorického s novým fórem, češtinu do AS jste nebyli schopni udělat roky, teď na webu o nějaké píšete v souvislosti s roadmap. Čeština se loni před vánoci objevila na cestiny.cz.
Kdysi ukrutně dávno ještě před vznikem tohoto fóra jsem vám psal pár tipů, ani vám to nestálo za odpověď.

Abych byl trochu konstruktivní:
Včera jsem zjistil, že drag&drop souborů z ftp ty soubory nekopíruje, ale přesouvá. Zadělali jste mi na pořádný prů... - chtěl jsem zazálohovat obsah domény, místo toho jsem ji odstavil a kdybych si toho nevšiml, tak nejela až do rána. Jestli se nepletu, od win95 platí, že když něco táhnu z nějakého disku na tentýž disk, provede se přesun, když to udělám na jiný disk, vytvoří se kopie. Nelíbí se mně to, ale je to tak a bylo by vhodné to respektovat.

Neřekl bych ani popel, ale docela slušný produkt za 700Kč nehorázně dusíte, když se o něj "staráte" tímto způsobem. Váš web, to je cesta do pravěku, fórum je utopené, v Novinkách máte 10 řádků od 26. října 2005. Argumenty, že vás to neživí, neberu. Bodejť by vás to uživilo, když váš web vypadá stejně jako před 10 lety. btw to, že se mi (mám českou IP) po otevření české domény české firmy otevře web v angličtině, to považujete za vstřícné? Smyslem existence webu má být lézt zákazníkovi do zadku, ne ho do něj kopat.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: Stagnace

Post by Jan Rysavy »

K problému s FTP: jakou verzi Salamandera proužíváte? Jaký operační systém?
Dokážete problém reprodukovat? Já tu nic takového nevidím a nechce se mi věřit, že by na problém ostatní uživatelé nenarazili.
Jak vypadal kurzor před puštěním položek do cílového panelu? Měl u sebe symbol + ve čtverečku, značící kopírování?
Nedržel jste během tažení klávesu Shift, kterou programu řeknete, že místo operace kopírování má provést přesun? (potom by tam symbol + nebyl)

K ostatním poznámkám: nový web a čeština mají momentálně nejvyšší prioritu na seznamu našich prací.
Část nového webu již běží a v minulých týdnech jsme přešli na nové fórum. Čekají nás také wiki a blog.
Zkuste prozkoumat weby konkurenčních správců souborů a rázem na tom ten náš nebude tak špatně ;-)
Salamander je pro nás od roku 2001 hlavní (a téměř jediný) zdroj obživy a také projekt, do kterého investujeme náš čas (včetně části víkendů, jak vidíte).
Netuším kde jste potkal nesmyslnou informaci, že nás projekt "neživí". Zkrátka jde o projekt tak rozsáhlý, že jeho vývoj v nastolené kvalitě jde jen pomalu.
Tomáš

Post by Tomáš »

k ftp: mám v. 2.5, win xp.
Plusko tam je, když táhnu do vedlejšího panelu. Ale není, když táhnu mimo, třeba na plochu.

Že vás salamander neživí, to byla moje úvaha, vyplývající z mizivých známek života na webu. Jestli se pletu, tak je to jen dobře. A bude ještě líp, až to bude i vidět i na webu a návštěvník nebude váhat, jestli nejde o mrtvý produkt.

Trochu mi ujely nervy, tak se omlouvám. Sešlo se toho trochu moc a to, že jsem ten obsah domény nesmazal, resp. smazal a vzápětí obnovil, protože jsem si toho v poslední pikosekundě před zavřením všiml, to byla hodně velká klika.

Ještě k té češtině: viděl jsem tam myslím dvě nebo tři slova, která bych formuloval jinak a na češtinu jsem docela náročný, takže bych řekl, že můžete ušetřit čas, když převezmete to co je na tom cestiny.cz. Je to asi jen otázka domluvit se s autorem.
zarevak
Plugin Developer
Plugin Developer

Post by zarevak »

1) FTP a Drag & Drop:
Mohu potvrdit, že ve Windows XP SP3 a Altap Salamander 2.52 beta 1 (i PB 22) se Drag & Drop z FTP na jednotku C: provádí přesun. Salamander je spuštěn z C:\Program Files\Altap Salamander 2.52 beta 1. Na ostatní jednotky se již kopíruje.

2) Jazyk webu:
Tomáš wrote:... to, že se mi (mám českou IP) po otevření české domény české firmy otevře web v angličtině, to považujete za vstřícné?
Prosím nenastavujte to podle IP ale podle HTTP hlavičky Accept-Language. (nebo na IEBlog)
IP adresa nereflektuje uživatele, což je špatně a tato hlavička je přesně k tomuto účelu určena. Čech může přicházet z Bangladéše, nebo Američan se připojovat z Prahy...

3) Čeština:
O problematice češtiny doporučuji navštívit vlákno Čeština pro Altap Salamander 2.52 beta 1 - Obsáhlé s mnoha doporčeními, jak češtinu vylepšit ;)
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

FTP: diky za postreh a omlouvam se za zpusobene komplikace. Problem je v tom, ze se pro tyto ucely v TEMP adresari vytvari pomocny adresar, ktereho tazeni se pak monitoruje (samotna operace je sice zrusena, ale do ciloveho adresare se misto ni spusti kopie/presun z FTP). Tedy pro disk, na kterem lezi TEMP to dela v Exploreru presun prioritne. V panelu Salamandera je to zjevne osetrene, musim prozkoumat, co s tim pujde udelat pri tazeni mimo Salamandera. Mechanismus byl prevzat z archivu, kde je jen kopirovani a zjevne jsme to uplne nevychytali (a asi to lidi malo pouzivaji, protoze to zatim nikdo nehlasil).
Tomáš

Post by Tomáš »

ok, vyřešeno. Díky za reakci a omlouvám se za ten styl, jakým jsem to podal, Toto byla tu noc poslední kapka za pár hodně náročných dnů.
Petr Solin
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Petr Solin »

FTP: tak jsem problem vyresil, nove se nabizi ocekavane Copy i pri tazeni do Explorera na stejny disk, na kterem je TEMP adresar. Oprava bude k dispozici v 2.52 beta 2 (a prirozene tez v nejblizsim Preview Buildu).
Post Reply