Provedli jsme testy rychlosti proti WinSCP a zjistili, že ani na našich počítačích to není OK. Děkujeme za upozornění!
Připravil jsem dvě testovací verze FTP pluginu pro Salamandera 3.06, které u nás problém řeší. Změnil jsem velikosti bufferů na socketu datového spojení. Mezi verzemi u mě není co se týče rychlosti téměř žádný rozdíl. Prosíme o otestování ve Vašich podmínkách a informace o dosažených rychlostech (klidně jen download z internetu, upload dle Vašich možností).
Použití testovací verze je snadné: najdete v instalaci verze 3.06 soubor ftp.spl (podadresář plugins\ftp) a zálohujete ho (např. přejmenování na ftp_orig.spl_), pak nakopírujete testovací verzi (ftp_ver1.spl_ nebo ftp_ver2.spl_ z adresáře x64 nebo x86 podle Vámi používané verze Salamandera 3.06) do ftp.spl (případný přepis odsouhlasíte). Pak už stačí spustit 3.06 a zkusit FTP.
Pro příklad uvádím mé výsledky:
Pro test downloadu lze použít např. 128MB soubor s náhodným obsahem na našem ftp serveru:
ftp://ftp.altap.cz/pub/altap/salamand/128MB.bin
ftp server na internetu:
rychlost spočítaná podílem celkové velikosti a času v sekundách (je v okně operace ve WinSCP i Salamanderovi):
x86+x64: originál: download: 1,81MB/s
x86+x64: originál: upload: 0,95MB/s
x86+x64: ver1+ver2: download: 2,48MB/s
x86+x64: ver1+ver2: upload: 0,95MB/s
WinSCP (aplikace): download: 2,48MB/s
WinSCP (aplikace): upload: 0,95MB/s
ftp server na lokální síti:
rychlost převzatá z okna operace, kolísání jsem ignoroval:
x64+x86 originál: download+upload: 54MB/s
x64+x86 ver1: download: 74MB/s
x64+x86 ver1: upload: 54MB/s
x64+x86 ver2: download+upload: 74MB/s
WinSCP (aplikace): download+upload: 74MB/s
Výsledkem testování u mě je tedy vítězství ver2 (ver1 má pomalý upload na lokální síti).