Otevřít v Exploreru používá špatná oprávnění?

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
Ether

Otevřít v Exploreru používá špatná oprávnění?

Post by Ether »

Zajímalo by mě, jak funguje příkaz otevření ve WinExploreru (Shift-F3). Mám spuštěný AS jako Admin v rámci normálního účtu, ale když chci otevřít složku, do které má přístup jenom Admin, vyhlásí Explorer chybu, že nemám přístup. Stejně tak při použití context menu na složku a Otevřít/Prozkoumat.
Vypadá to, že se používá nějakého obecného systémového volání, které bere v potaz explorer, který je již spuštěn jako WM (= window manager, známo z Linuxů), místo toho, aby spustil nový proces pod právy, které má hlavní okno.
Zkusil jsem trik:
1] přihlásil jsem se jako ether (člen Users)
2] spustil jsem AS jako Admin
3] zabil jsem explorer.exe
4] v AS jsem šel do složky "D:\Documents and Settings" a použil Shift-F3
5] tentokrál se nepohlo použít procesu exploreru pod právy ethera, protože tam nebyl, tak se začal spouštět nový explorer, který mně ale nečekaně vyhodil hlášku v přiloženém obrázku
Zdá se, že by problém mohl být i v neuvozovkování otevírané cesty.
Attachments
Chyba
Chyba
Clipbrd1.gif (6.61 KiB) Viewed 5153 times
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Příkaz Commands > Open Folder > Acrtive Folder (Shift+F3) funguje stejně, jako byste na aktuálním adresáři kliknul pravým tlačítkem a z menu zvolil příkaz Prozkoumat. Nad spouštěním procesu nemáme žádnou kontrolu, voláme zkrátka ShellExecuteEx() s daným SHELLEXECUTEINFO::lpVerb.

Neřekl bych, že jde o chybu, je to zkrátka vlastnost.
Post Reply